Jučerašnjim skupom u Lisinskom DP potvrdio kako ozbiljno ulazi u izbornu utrku!

IZVOR: Domovinski pokret

U prepunoj svečanoj dvorani Vatroslav Lisinski stranka Domovinski pokret jučer je održala veliki predizborni skup uoči najluđih parlamentarnih izbora koji nas očekuju. Premda se po objavi predsjednika Zorana Milanovića o datumu izbora, a potom i o njegovoj vlastitoj kandidaturi, činilo kako su pred nama duopolni izbori gdje će se birati između Milanovića i Andreja Plenkovića, jučerašnjim skupom u Lisinskom DP je pokazao kako ih takav uvod u kampanju nije uzdrmao. Dapače.

Pozvavši članove obitelji Tuđman koji su se i odazvali ovom skupu, kao i najbliži suradnici prvog predsjednika Franje Tuđmana, DP je jasno pokazao u kojem smjeru će ići u ovom izborima – prema glasačima HDZ-a!

Nisu pitali ono najvažnije. Kuda ide Hrvatska? Što je Hrvatska? Kako treba izgledati Hrvatska? Nisu pitali za žrtve čijim krvnicima nismo presudili. Nisu pitali za mladost koja je napustila našu domovinu. Nisu pitali za recepturu i programe kako ćemo vratiti tu mladost u Hrvatsku. Nisu pitali kako ćemo naučiti svoju djecu da hodaju uzdignute glave ulicama svojih gradova i sela. Nisu pitali kako vratiti ponos hrvatskom seljaku koji se bori za svako zrno pšenice ili za ribara koji se mukotrpno bori noću, zorom i u sumrak, oštar je bio predsjednik DP-a Ivan Penava, očito aludirajući na vladajuće, ali i one koje zastupa Milanović.

Potom je situaciju u Hrvatskoj oslikao kroz stanje u županiji iz koje dolazi – Vukovarsko-srijemskoj.

– Pretjeruju li podatci Eurostata prema kojima je od 406 regija Europske unije Vukovarsko-srijemska najgora prema depopulaciji ruralnih regija? Zadnji smo. Županija koja obiluje najplodnijom zemljom, najbogatijom šumom hrasta u Europi, obiluje naftom, obiluje plinom, ograničavaju je i omeđuju rijeke poput Dunava i Save. I ne ide. Zašto ne ide? Što se treba dogoditi da krene? Treba li zlato nicati iz zemlje i ubirati ga iz drveća. Jel bi to bilo dovoljno? Bandi lopovskoj to ne bi bilo dovoljno!

Zaustavljanje negativnih procesa koji znače demografski slom, borba protiv sustavne koruptivne politike koju provodi pakt Pupovca i Plenkovića, sprječavanje migrantske invazije, zaustavljanje nametanja i financiranja rodne ideologije ključne su teme kojima će DP ići po glasove birača. Za sve one koji su „nasjeli” na nametnutu izbornu utrku isključivo između Plenkovića i Milanovića, Penava je poslao sljedeću poruku:

– Ne dajte se navući o sukobu i odabira između dva brda, na priču o crvenoj i plavoj Hrvatskoj. Ne dajte se navući, to je škripac, isprogramiran, kako bi nas zgnječili. Nas, običan hrvatski narod i državu. Postoji treći put, on je uzak, malen. Taj put ne raspolaže silnim medijima, kamerama i milijardama iz globalističkog svijeta. Nije glasan, dapače vrlo je tih. On nije spreman na apsolutno sve jer ima vrijednosti, ideale i emociju. Taj put između crvene i plave Hrvatske zove se vukovarska Hrvatska.

Osim predsjednika stranke, upečatljiv govor imao je i glavni tajnik DP-a Josip Dabro koji je ujedno bio i prvi od govornika.

Danas se brane temeljne hrvatske i kršćanske vrijednosti. Čast i ljubav se osjete ovdje i mi ćemo pobijediti, ne samo u izborima, već i u našoj povijesnoj misiji. Demokratski izbori nisu garancija da će i vlast biti demokratska. Vladajući su ukrali vlast i pogledajte što rade. Ovo je naša zemlja i ne damo im je više. Ne smijemo šutjeti. Domovinski pokret te treba, vas treba. Nije pitanje s kim će Domovinski pokret, nego tko će s Domovinskim pokretom, glavne su Dabrine poruke s ovog skupa.