JUDO KLUB VINKOVCI Zlato na Prvenstvu Hrvatske za par Davor Marinić/Zdenko Grgetić!

IZVOR: Judo klub Vinkovci

Članovi Judo kluba „Vinkovci“ osvojili zlato i dva srebra na prvenstvu Hrvatske u katama te stekli 5 novih majstora juda. Zlatnu medalju na prvenstvu Hrvatske osvojio je kata par Davor Marinić/Zdenko Grgetić, 5. DAN (Kodokan-goshin-jutsu), dok su srebrne medalje pripale parovima Marko Bošnjak/Goran Jović, 5. DAN (Kodokan-goshin-jutsu) te Tatjana Lovrić Jovanović/Ivana Kalinić, 4. DAN (Juno-kata).

Isto tako, u Rijeci je održano polaganje za majstorske pojaseve, prvenstvo Hrvatske u katama te međunarodno natjecanje u katama Croatia Open na kojem je nastupilo 135 natjecatelja sa 65 parova.

Majstorski pojas 1. DAN (Nage-no-kata) iz Judo kluba „Vinkovci“ položili su:

1. Stiv Tomić

2. Andrija Bliml

3. Stjepan Ramljak

4. Josip Ramljak

5. Ivan Apčak

Majstorski pojas 2. DAN (Katame-no-kata) iz Judo kluba „Vinkovci“ položio je Dino Keškić (u paru s Dariom Hajdukom). Na Croatia Openu 3.mjesto osvojili su Davor Marinić/Zdenko Grgetić, 5. DAN (Kodokan-goshin-jutsu).

Osim navedenih uspjeha, na održanom međunarodnom natjecanju u Velikoj Gorici pod nazivom „Turopoljska frka“ na kojem je nastupilo 536 natjecatelja i 37 klubova, članovi Judo kluba Vinkovci osvojili su tri medalje:

-Marija Tomić, uzrast U14, ktg -52 kg, 3. mjesto.

-Mario Tomić, uzrast U14, ktg -46 kg, 2. mjesto,

-Frane Čuljak, uzrast U12, ktg-55 kg, 2. mjesto.

– Završio je još jedan natjecateljski dan na koji možemo biti jako ponosni! Iznimno postignuće za mlade judaše i judašice je steći majstorski pojas. Njihovi mentori i treneri svojim medaljama na prvenstvu Hrvatske im svakako mogu biti uzor za daljnje bavljenje judom!, izjavio je predsjednik Judo kluba Vinkovci Mladen Karlić.