Judo klub Vinkovci podržao akciju Hrvatskog judo saveza „Vratimo osmijeh“!

Hrvatski judo savez organizirao je akciju za nezbrinutu djecu pod nazivom „Vratimo osmijeh“ u svrhu prikupljanja sredstava za:

* dodatnu stambenu jedinicu (u Dječjem domu „Sv. Ana“ u Vinkovcima);

* opremu za bavljenje sportom i druženje (u Dječjem domu „Kuća sretnih ciglica“ u Slavonskom Brodu);

* senzornu penjalicu s antistres podlogom (u Domu za djecu „Lipik“ u Lipiku).

Javnost je pozvana na donaciju sredstava, dijeljenje informacija o akciji ili uključivanje u promotivne aktivnosti. Za vrijeme trajanja akcije na društvenim mrežama objavljeni su pozivi vrhunskih sportašica Hrvatskog judo saveza: Lare Cvjetko, Katarine Krišto, Karle Prodan, Vikrotije Puljiz…, na doniranje pomoći.

JK Vinkovci podržao je akciju na način da je organizirao zajednički trening svojih članova i 13 štićenika iz Dječjeg doma „Sv. Ana“ u Vinkovcima koji su došli u pratnji odgajatelja Stipe Petrinovića i Bojane Žeravice, psihologinje Ivone Maras te ravnateljice Zrinke Mikić.

Zajednički trening osmislili su Dino Keškić, Ana Kobak i Lora Jukić kojima su u izvedbi pripomogli Mirjana Bošnjak Kobaš, Diana Pavlović, Stiv Tomić, Rozalija Pacek i Andrija Bliml.

Program je bio sastavljen od različitih motoričkih kretanja, elementarnih igara te zabavnog dijela u kojem je djed Božićnjak prigodno darivao sve štićenike Doma „Sv. Ana“ iz Vinkovaca.

Poseban gost na treningu bio je dugogodišnji član JK Vinkovci Lovro Zečević koji se desetak godina aktivno bavio judom. Kroz ovaj sport se družio, putovao i stjecao prijatelje, unaprijedio zdravlje. Lovro je danas uposlenik Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Sa svojim prijateljima iz JK Vinkovci i danas se druži.

Po ponosnom osmijehu ravnateljice Doma „Sv. Ana“ Vinkovci Zrinke Mikić i odgajatelja moglo se vidjeti koliko se Lovre rado sjećaju i koliko su sretni zbog njegova životnog ostvarenja. Kasnije kroz Zajednički trening smo se uvjerili da oni svakog svojeg štićenika gledaju s jednakom nadom, prate i razumiju njihove potrebe.

Ovoj djeci potrebno je osigurati dodatne uvjete koji će im povećati razinu kvalitete života i sadržaja u okruženju njihovih dječjih domova. Budimo velika srca, pomozimo, donirajmo! Svaka pomoć je važna.

Nakon treninga štićenici i odgajatelji u pratnji ravnateljice i članova kluba posjetili su Sobu trofeja kluba te su se prigodno fotografirali ispred ručno izrađene božićne jelke koju je osmislila Stanka Marić uz pomoć svih članova JK Vinkovci. Sama po sebi ukazivala je na ljepotu i moć zajedništva.

Iz JK Vinkovci unaprijed zahvaljuju na ukazanoj pomoći na posebno otvoreni račun HJS:

IBAN: HR7524070001500015724

Opis plaćanja: Vratimo osmijeh

Sve najbolje povodom predstojećih blagdana želi vam uprava JK Vinkovci!