Juniori Aurelije dominantno u polufinale PH, hat-trick Josipovića i pogodak Sušca za 4:1 protiv Pule

Dominacija! To je riječ koja vjerodostojno opisuje odlučujuću utakmicu 3. kola B skupine PH u futsalu za juniore u kojoj je Aurelia rezultatom 4:1 (1:1) pobijedila Pulu (triput je Puljanima zabio Filip Josipović, a pogodak je u pobjedu ugradio i kapetan Romeo Sušac). Bio je nadarenim vinkovačkim haklerima za proboj u polufinale završnog turnira osam najboljih hrvatskih juniorskih futsal sastava – domaćin mu je Zagreb – dostatan i bod, ali Žuti su u presudni boj ušli bez kalkulacija, hrabro, odvažno, napadački… I to kako napadački; pedantni statističari pobrojali su čak 39 udaraca koje su Aurelijini ofenzivci lansirali prema vratima Puljana (od toga 15 u okvir) koji se ovom zgodom – a za njih nezgodom – nisu mogli provući ni slučajno!

 Naš temeljni cilj bio je polufinale, to smo i ostvarili. Ali, tu ne kanimo stati, otvorili nam se manevarski prostor i za više od toga, uvjeren sam da ćemo ga znati iskoristiti. Naslov prvaka? Nismo opterećeni više ničim, igrat ćemo bez imperativa, a u takvim okolnostima spremni smo na velika djela – (iz)javio je nakon pobjede nad Pulom klupski predsjednik Mladen Crnaić.

Aurelia još uvijek ne zna tko joj je suparnik u sutrašnjem polufinalu. Odgovor na to pitanje stiže na kraju dana, kada bude poznat rasplet u obje skupine. No, tkogod im sutra iziđe na „pogrešnu” stranu parketa – ne bismo mu bili u koži!