Kad je najteže uvijek su bili prvi – naši Sokolovi!

Članovi Udruge veterana 5. gardijske brigade „Sokolovi“ na čelu s dopredsjednikom Bernardinom Jelinićem i predsjednikom Zoranom Marunčekom među prvima su se angažirali kako bi osigurali financiju, logističku i ljudsku pomoć stradalom području Banovine. Odmah po dobivanju informacija o razmjerima potresa članovi „Sokolova“ započeli su s prikupljanjem humanitarne pomoći za područja stradala u potresu, u vidu konzervirane hrane, vode, higijenskih potrepština, pokrivača, vreća za spavanje i ostalog.

Prikupljena pomoć već je upućena na ugrožena područja Siska i Petrinje. Osim pomoći u namirnicama i potrepštinama, veterani su se i fizički uputili na područje Banovine te se trenutno nalaze u mjestu Strašnik, nekoliko kilometara udaljenom od Petrinje, a koje je također teško pogođeno potresom. Osim pomaganja u raščišćavanju i dostavi potrepština, u članovi „Sokolova“ u neposrednom kontaktu s našim stradalim sugrađanima prikupljaju informacije o nužnim potrepštinama te ovim putem može sve koji su u mogućnosti da ovim ljudima dostave kamp kućice, agregate, gorivo, najlone za zaštitu, vreće za spavanje, šatore, pokrivače, posteljinu.

Iz udruge isto tako apeliraju na sve koji su u mogućnosti donirati hranu, higijenske potrepštine itd., kako isto mogu učiniti i sutra, u prostorijama UV5GBR „Sokolovi“ (A.Kačića Miošića 37, Vinkovci) do 16:00 sati.