Kajkić: Bosančić je vlastitu nesposobnost platio s naših 800.000 kuna!

Gradski vijećnik Goran Kajkić (Ključ Hrvatske) skreće pozornost na iznos od oko 800.000 kuna koji je Grad Vinkovci primoran platiti zbog određenih nepravilnosti vezanih uz projekta izgradnje Poduzetničkog inkubatora.

– Dobio sam očitovanje koje prilažem u kojem piše da je Grad Vinkovci dobio kaznu zbog diskriminirajućih tehničkih specifikacija u nabavci za izgradnju inkubatora što potvrđuje da je nabavka raspisana tako da postoji mogućnost pogodovanja prema nekome. Nije tajna da je gradonačelniku Ivanu Bosančiću sve projekte centrirala bivša ministrica Gabrijela Žalac, ali je šokantno što ih nije znao provesti ili ih nije htio zakonito provesti pa je grad platio kazne za projekt Poduzetničkog inkubatora. Prevedeno, Bosančić je svoju nesposobnost platio javnim, odnosno našim novcem – naglašava Kajkić koji smatra kako su ti novci trebali biti utrošeni na poboljšanje kvalitete života građana ili pomoć građanima u ovim kriznim vremenima.

– Bosančić je izravno odgovoran za ovu kaznu koju je prešutio građanima Vinkovaca. Pozivam ga da osobnim sredstvima nadoknadi štetu gradskom proračunu – dodaje Kajkić.

Želi li GK replicirati na ono što je na njegov račun izrekao kolega mu gradski vijećnik Davor Raić?

– Tko?