Kajkić: GTG minuse u poslovanju pokriva rasprodajom gradskog zemljišta!

Nezavisni vinkovački gradski vijećnik Goran Kajkić opet o GTG-u:

– Koliko vidimo, direktor GTG-a Elvis Kovačević nije podnio ostavku zbog nedavnog strašnog prizora iz vinkovačke mrtvačnice koji sam podijelio s javnošću kako bi ukazao na način rada tvrtke kojoj je na čelu. Niti ga je gradonačelnik Ivan Bosančić smijenio nakon saznanja da pokojne sugrađane ondje drže na podu mrtvačnice. Njima je to očito normalno. Naprotiv, Bosančić Kovačevića brani kao uspješnog direktora. Ali, neću se umoriti ukazujući na to kako katastrofalno kako posluju i kako gospodare gradskom imovinom.

Pa Kajkić u nastavku (u)kazuje:

– Navodno uspješni direktor Kovačević poslovne minuse i manjkove koje stvara nesposobnim vođenjem i sumnjivim nabavama, o kojima ću uskoro javno progovoriti, pokriva prodajom gradskog zemljišta u vrijednosti od gotovo 6 milijuna kuna. Minuse stvaraju nezakonitim nabavama uoči lokalnih izbora pa nije čudno što ga Bosančić grčevito brani. Prilažem i ugovor kako bi građani vidjeli kako oni rasprodaju gradsku imovinu, a sve kako bi pokrili svoje manjkove, minuse, kredite, a u konačnici i nesposobnost.

Sugovornik naglašava i sljedeće:

– Direktor Kovačević u prošlom financijskom izvještaju, koji je izlagao pred gradskim vijećnicima, uštimao je i prikazao da je poduzeće u plusu od 20-ak tisuća kuna. Kad sam pobliže analizirao tu temu, postalo je očito da su zapravo preko milijun kuna u minusu, s tim da je još gotovo dva milijuna kuna subvencije Bosančić ubrizgao direktoru kako bi minus bio smanjen. Ali, ni to im nije bilo dovoljno, pa su prije nekoliko mjeseci prodali zemljište čiji su vlasnici svi građani Vinkovaca.

U zaključku:

– Ovo je eklatantan primjer kako i kamo Bosančić sa svojim odabranim stranačkim podobnicima vodi Vinkovce i gradske tvrtke. Vodi ih katastrofalno i u propast!