Kajkić: HDZ je najveća nesreća koja je pogodila Vinkovce! Bosančić: Niste u Lipovcu, uzmite bonton!

Sedma sjednica ovog saziva Gradskog vijeća Vinkovaca – posljednja ovogodišnja, pripremljen je bio i božićni domjenak – trebala je biti gotovo protokolarna, a ispala je spektakularna! Bilo je tu svega; uvreda, ponižavanja, diskvalifikacija, disonantnih tonova, isključenja, zaštitara… Teško za prepričati, treba(lo) (je) to doživjeti!

Već nakon 3. točke dnevnoga reda predsjednik GV-a Vedran Čuljak ekspresno je, zbog kršenja Poslovnika, izrekao vijećniku Živog zida Goranu Kajkiću tri opomene i automatski ga isključio ga iz daljnjeg sudjelovanja na sjednici. Doduše, uz mogućnost nazočnosti.

Inače, u raspravi vezanoj uz 3. točku (Prijedlog Procjene rizika od velikih nesreća za područje Grada Vinkovaca) Kajkić se u „brišućem letu” okomio na Gabrijela Šokičića, imenovanog voditeljem Radne skupine za izradu procjene rizika od velikih nesreća.

– Kao građanin ovoga grada zabrinut sam zbog Šokičićeva imenovanja, nisam siguran da će se snaći u toj ulozi. Četiri godine njegova mandata kao zamjenika gradonačelnika obilježile su njegove šetnje gradom, dok su naši mladi morali napustiti Hrvatsku, jer im vladajući nisu stvorili uvjete za ostanak. Šokičić je sada uhljebljen na mjesto pročelnika u uredu gradonačelnika, da mu ne bude teško ima dva zamjenika i jednog pomoćnika. Stvarno me brine što će biti s nama ako nas Šokičić bude spašavao od velikih nesreća. Usput, najveća nesreća koja se mogla dogoditi Vinkovcima je HDZ – rekao je Kajkić.

I dobio od predsjedavajućeg Čuljka drugu, pa odmah i treću opomenu (prethodno je Kajkić opomenut i u raspravi oko prethodne točke dnevnog reda kada je želio replicirati nezavisnom vijećniku Damiru Jakšiću). Tj. crveni karton! Kajkić je burno negodovao smatrajući kako je nepravedno isključen.

– Nisam kršio Poslovnik, držao sam se dnevnoga reda! – žestio se Kajkić.

Međutim, uzalud, „sudac nije promijenio svoju odluku”. Angažirana je i zaštitarska služba, no nismo vidjeli povijesno iznošenje sa sjednice vinkovačkog Gradskog vijeća…

– Ja sam imenovao Gabrijela Šokičića, smatram ga kompetentnim, što je i dokazao tijekom poplava u županjskoj Posavini kada valjda 12 dana nije oka sklopio. Napadate na osobnoj razini čovjeka kojega niti ne poznajete. Napadate i HDZ koji je sretan otkako nema Kajkića u svojim redovima. A bila je cijela obitelj; vaš otac, vaša braća, pa i vi. Imam dokaz o vašem članstvu u HDZ-u. Ali, vi ste bili svugdje, i u HDSSB-u, sad ste u Živom zidu, teško je to pratiti… I još nešto; molim vas postanite već jednom građanin. Niste u Lipovcu. Uzmite knjigu bontona i barem prelistajte malo… – grmio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Je li Goran Kajkić doista bio član HDZ-a?

– Nisam, Bože sačuvaj! Bosančić laže, kao i obično – zaključio je Kajkić.