Kajkić: Neću s Bosančićem na ručak, ali pozivam na kavu njegovu rodbinu koja nije uhljebljena! Oboje…

Naravno da je gradski vijećnik Goran Kajkić (Ključ Hrvatske) osjetio nagon za replikom gradonačelniku Ivanu Bosančiću s kojim je i na jučerašnjoj sjednici Gradskoga vijeća vodio ljuti boj.

– Gradonačelnik asfalta, sestrični i ortaka kao i uvijek glumi žrtvu i kukavički stavlja svoju obitelj ispred sebe i koristi ih kao štit u političkoj areni. Sve afere koje sam otkrio o njegovom vođenju grada, ortačkim ugovorima, pogodovanju u dodjeli poslova, uhljebljivanju, napijanju i gozbi na račun Grada Vinkovaca, korištenju službenih vozila za privatne izlete te prijetnja prvom susjedu i njegovoj obitelji…, to je sve Bosančić. Većinu toga sam otkrio tako da sam zakonski zatražio informacije i dokumentaciju za određene natječaje, ugovore, dokumente i razgolitio njegovo vladanje te servirao građanima crno na bijelokaže Kajkić koji je Službu za ptokolo i informiranje Grada Vinkovaca zatrpao zahtjevima za pristup informacijama.

– Prošli mjesec sam poslao zahtjev o tome da mi dostave odgovore na upite o radovima na nadvožnjaku. Podsjećam kako je Bosančić prošle godine u izjavi za vaš portal izbjegao istinu govoreći kako će nadvožnjak biti gotov prošle godine u jesen, a sad prolazi jesen i to u 2022. godini, a nadvožnjak još nije završen. Zatražio sam i da mi se dostavi dokumentacija i zapisnici za loše izvedene radove unutar grada i odgovor na pitanje čija je odgovornost za tu aljkavost. Sve što se plaća javnim novcem građana treba biti javno objavljeno, no to Bosančić skriva od građana i ovo je jedini način da građani saznaju u čije epove se trpa njihov novac. Mora bit svjestan da me on ne zanima, a ni većinu građana jer i oni koji su mu vjerovali više mu ne vjeruju, jer je uhvaćen u lažima.

Kajkić navodi i ovo:

– U prvih šest mjeseci ove godine realizacija proračuna je oko 100 milijuna kuna, a planirana realizacija je bila preko 300 milijuna kuna. Dakle, sigurno ga neće realizirati. Kad sam ga pitao jedno jako lagano pitanje na koji projekt je ponosan kojeg je realizirao u šest mjeseci ove godine, nije ništa odgovorio. Razumljivo, ništa nije ni realizirano.

Prokomentirao je Kajkić kratko i jučer izglasani proračun za 2023. godinu koji iznosi 50,7 milijuna eura:

Riječ je o prenapuhanom proračunu, kao što je prenapuhan bio i proračun za ovu godinu. I oba su nerealna. Izgradnju biciklističkih staze odgađa iz godine u godinu, niti jednu nije realizirao. Zadnji javni vrtić nam je izgrađen prije 40 godina. Treba li išta više reći? Inače, za proračun u 2023. godini, predložio sam najviše amandmana koji se direktno vežu za pomoć realnom sektoru, poduzetništvu, demografiji, razvijanju naše bogate povijesti te samom društvenom sadržaju za naše građane. On i njegova ekipa su ih sve odbili. I to ne zato što nisu dobri ili provedivi, nego zato što dolaze s moje strane.

Bosančić je, inače, jučer javno pozvao Kajkića da s njim provede jedan radni dan, pa čak i da objeduju zajedno u gradonačelnikovu domu.

Kod poziva na ručak, poručujem mu da ne pripadam krugu ljudi u kakvim se on kreće. Kad već ljetuje i zimuje s ortakom projektantom koji je uzeo milijune otkad je Bosančić gradonačelnik, ne vidim zašto izbjegavaju zajedničke ručkove u Vinkovcima. Nego, ja pozivam na kavu svu njegovu rodbinu koja nije uhljebljena i nema doticaja s javnim proračunima. Njih je samo dvoje.