Kajkić: Zbog Bosančićevog odugovlačenja projekt Gradske tržnice umjesto 6 platit ćemo 10 milijuna kuna!

Vinkovački gradski vijećnik Goran Kajkić (Ključ Hrvatske) je „ukrao show” mašući onim amortizerom na nedavnoj sjednici Gradskoga vijeća čime je, kako kaže, nastojao ukazati na katastrofalno stanje gradskih prometnica. Sve druge teme s ovotjednog Gradskoga vijeća praktički time su pale u drugi plan u kasnijim analizama, a daleko od toga, smatra Kajkić, da su nevažne za Vinkovčan(k)e.

Da, pogotovo rebalans proračuna. Gotovo svim gradskim tvrtkama se povećavaju subvencije, a ja očekujem od gradske vlasti pronalaženje načina za rezanjem troškova, a ne da teret krize ide isključivo preko leđa građana. Zbog nestručnog i lošeg vođenja grada od strane gradonačelnika Bosančića ne može se očekivati da zaokret prema smjeru uštede, nego ćemo neke projekte koji su već trebali biti realizirani u konačnici platiti i gotovo duplo skupljekaže Kajkić, pa navodi neke od njih:

– Moram istaknuti projekt Gradske tržnice za koju su bila osigurana sredstva u prošlogodišnjem proračunu i to u iznosu od šest milijuna kuna za izgradnju jednog dijela tržnice. No, gradonačelnikovim razvlačenjem priče i odgodom projekta u ovu godinu sad će porezni obveznici našeg grada taj projekt platiti gotovo 10 milijuna kuna zbog toga jer su u međuvremenu troškovi za projekt porasli za dodatna četiri milijuna kuna. Možemo samo zamisliti što će se dogoditi s projektom izgradnje Gradske knjižnice i do kojeg iznosa će realizacija tog projekta doseći. Kako su nas prošle godine gradonačelnik i gradska vlast opteretili kreditnim zaduženjima, realno je za očekivati da će se to dogoditi i ove godine.

Imao je Kajkić ponešto reći i o 5. točki dnevnoga reda, vezanoj uz dodjelu javnih priznanja „Grb grada Vinkovaca”…

– Od šest prijedloga za dodjelu javnih priznanja jedan od njih je odbijen jer nije vezan za Grad Vinkovce, a jedan je odbijen zbog toga što je predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja, gradonačelnik Ivan Bosančić, na sjednici odbora izjavio Dragan Cvitkušić osoba premlada za priznanje. Dragan Cvitkušić je Vinkovčanin star 32 godine koji je osvojio niz titula sa svojim psima, a posljednje u nizu su prošlogodišnja svjetska titula sa psom Betti, dok je sa psom Bravom bio viceprvak Europe. Međutim, pravovaljani prijedlog je odbijen zbog toga što sam ga ja predložio. Cvitkušićeve godine su samo providna izlika. Osoba koja ima 32 godine s nizom odličnih rezultata se smatra premladom za priznanje, a nije bio premlad gradonačelniku kada se trebalo, u svrhu skupljana poena i simpatija, fotografirati s njim i njegovim psom nakon osvajanja svjetske titule zbog čega ga je kontaktirao jedan od gradskih pročelnika.


No, u međuvremenu…

U međuvremenu sam izišao s javnom podrškom, fotografijom i pohvalom za Dragana na svojoj stranici, nakon čega mu se više nikada nitko iz gradske uprave više nije javio. Nažalost, ispada da su građani taoci načina razmišljanja prema kojem ne smiješ biti uspješan ako nisi podoban ili, pak, ne možeš dobiti javno priznanje ako te je predložio gradski vijećnik Goran Kajkić. Naposljetku, Bosančić je i sam priznao na sjednici Gradskog vijeća da će prihvatiti Cvitkušićev prijedlog ako ga netko drugi predloži, no odmah potom se ispravio i rekao: „Šalim se…”.

I za kraj još malo o Rimskim danima, tradicionalnoj manifestaciji koja je trebala biti održana u lipnju, no u konačnici je odgođena. Ili otkazana, vidjet ćemo još…

– Tu je jedino odgovoran gradonačelnik Bosančić, jer bez njega se u gradu ništa ne može realizirati, odgoditi ili otkazati. Uputio sam upit Uredu predsjednika RH Zorana Milanovića oko toga je li doista potvrđen njegov dolazak na Rimske dane. S obzirom na to da je predsjednik zatražio protokol, a samim tim se može i očekivati dolazak, na vrijeme su odgovorne ljudi grada odlučile da će navodno taj vikend biti loše vrijeme. Znamo i sami da je taj vikend u Vinkovcima bio prekrasan i sunčan. Dakle, dugo su naši građani taoci i žrtve takve HDZ-ove politike i njihovih političkih utjecaja. No, uskoro će ovakvi politički „moćnici” otići u prošlost, dolazi vrijeme u kojem ćemo osloboditi grad od oni koji nas sramote pred cijelom državom i koji rade samo u interes svoje partije, a na štetu svih naszaključio je Kajkić.