KAKAV DOŽIVLJAJ Orionovci u Budimpešti s plivačkim Messijima, Ronaldima, Modrićima…

Proslavljeni američki plivač Michael Andrew izdvojio je vrijeme za vinkovačku ekspediciju
Iza mladih plivača vinkovačkog Oriona jedinstven je događaj; nazočili su Svjetskom plivačkom kupu u Budimpešti! Ondje su svjedočili nastupima najvećih svjetskih zvijezda, s kojima su se i upoznali, fotografirali, dobili autograme, čak i poneki dar!
– Jedini smo klub u Hrvatskoj koji je uspio tako nešto organizirati. Naša djeca upoznala su plivačke Messije, Ronalde i Modriće svijeta, doista teško opisiv osjećaj. Jednako je teško u nekoliko rečenica sažeti koliko je neprocjenjivo ovo iskustvo za djecu, kolika je benefit za njihov psihički i fizički razvoj, koliko u klubu radimo na tome da se razviju u kompletne ličnosti i koliko vodimo računa o komponenti njihova mentalnog zdravlja. Doista, plivanje u Orionu mnogo je više od samoga sporta – čuli smo od klupske trenerice Maše Pešec.  
Događaj je ovo koji, izvan svake sumnje, mladi plivači Oriona neće nikada zaboraviti. I zbog kojega će još više zavoljeti plivanje. Orionovci su oduševljeni viđenim na natjecanju na kojem je oboreno nekoliko svjetskih rekorda. Ali i prizemnošću i skromnošću Michaela Andrewa, američkog plivača, osvajača brojnih medalja na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima koji je odvojio svoje vrijeme i za vinkovačku ekspediciju.
Kao i Sarah Sjöström, švedska plivačica u čijoj bogatoj riznici uspjeha stoji 26 medalja sa svjetskih smotri. Više no ijedna plivačica u povijesti! K tome još i četiri s Olimpijskih igara te nekoliko svjetskih rekorda. I ona je osvojila vinkovačka srca svojom jednostavnošću i neposrednošću. 
Srdačan je bio i susret s bosansko-hercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, osvajačicom zlatne medalje u utrci na 200 metara delfin te brončanog odličja na upola kraćoj utrci iste discipline na Europskom prvenstvu…
– Bilo je predobrooo… Najviše su mi se svidjeli njihovi startovi leđno, podvodni i okret leđa-prsa. U Budimpešti sam se baš silno izmotivirala za dalje… Hvala trenerici Maši sto nam je ovo omogućila! – rekla je Una Videković, nadarena plivačica Oriona.
 
Jona Renić-Oršolić je prisnažio:
– Super, super, super… A najbolje od svega je što sam prikupio 18 autograma od kojih je pet-šest meni najznačajnijih. 
 
A Filip Majko zaključio:
 
– Biti dio ovako velikog događaja stvarno je izniman doživljaj. Sjajno sam se proveo, zahvalan sam Michaelu Andrewu na pozornosti koju nam je poklonio, a trenerici Maši i Marinu na organizaciji.