Kanovci dobili dva dopredsjednika vinkovačkog HDZ-a, Novo Selo niti jednog, Čutura pokazao snagu na terenu!

Sama činjenica kako su Vinkovci imali dva kandidata za dopredsjednika HDZ-a na županijskoj razini, Božu Galića i Mladena Karlića, pokazuje kako vinkovački HDZ-ovci nisu imali jedinstven stav i/ili viziju o budućnosti HDZ-a na gradskoj i županijskoj razini. Stoga su definitivno ostala visjeti u zraku pitanja “Tko je s kim, tko je na čijoj strani?”. Kako Ivan Bosančić nije imao protukandidata u utrci za funkciju predsjednika Gradskog odbora, fokus za odgovor na ta pitanja bio je usmjeren na izborima za dopredsjednike te članove Gradskog odbora.

Neslužbene informacije kako postoji konsenzus kako će dopredsjednici biti Mijat Kurtušić, Dalibor Šandrk i Vedran Čuljak pokazale su se ili netočnima po izvoru ili neiskrenima po sudionicima tog konsenzusa. Prije će biti ovo drugo pa je dopredsjednik postao Ivica Čutura, a iz te je kombinatorike ispao Mijat Kurtušić koji nije dobio dovoljan broj glasova i podršku članstva.

Čutura je tu definitivno poremetio nečije planove, za sad je jedino sigurno one od Mijata Kurtušića, a čije još – vrijeme će vrlo brzo pokazati.

Teško se sa sigurnošću nešto kvalitetnije može razabrati i iz izbora za članove Gradskog odbora, no najblaže rečeno definitivno je previše imena na popisu koji su izabrani, a koji se nisu do sada prezentirali u stranačkim tijelima ili gradskim strukturama kao bliski suradnici gradonačelnika Ivana Bosančića.

Izabrani Članovi Gradskog odbora HDZ-a su Mirela Fabijan, Tomislav Filipović, Luka Kraljević, Mario Dražić, Antun Čopčić, Krunoslav Šporčić, Ivan Ambroš, Elvis Kovačević, Marko Kurtušić, Nikola Jurković, Gabrijel Šokičić, Ivan Barbarić, Vlatka Cota, Petar Šimić, Miroslav Meštrović, Nikolina Beljo, Krunoslav Čačić, Ivan Kubiček, Domagoj Bujadinović, Darijan Raguž te Josip Juzbašić.

Po pitanju prava glasa u vinkovačkom GO HDZ-a, gore navedenima treba pribrojiti i Ivana Bosančića koji je izabran za predsjednika GO Vinkovci, kao i Vedrana Čuljka, Dalibora Šandrka te Ivicu Čuturu koji su izabrani za dopredsjednike Bosančiću. U GO po funkciji još ulaze Mario Banožić i Božo Galić, te Mladen Karlić kao saborski zastupnik.

Navedenih 28 ljudi će na prijedlog Predsjedništva GO-a (Bosančić, Čuljak, Šandrk i Čutura) odlučivati o tajniku i rizničaru koji će također ući u GO te se brojka penje do 30 članova Gradskog odbora. Sam taj prijedlog kandidata za ove dvije funkcije pokazati će u kojem smjeru će se kretati vinkovački HDZ.