Kapetan Intera Tomislav Mazalović uoči subote u svojim Vinkovcima: Cibalia je favorit, nama je bod kao kuća!

Interov kapetan Tomislav Mazalović ove subote će po 16. put istrčati na teren protiv najdražeg kluba. Statistika kontra Cibalije mu je izuzetno pozitivna!

– Osam puta sam pobijedio, pet puta remizirao, samo dvaput izgubio.

Peti remi Mazalo je s Interom protiv Cibalije ostvario prošloga proljeća, u onih 1:1 bio je čak i strijelac. Po prvi put je u karijeri „zaprljao” nebeskoplavu mrežu. Nije slavio…

– Nisam, pa kako ću… Cibalia je moj klub.

I dalje se ne može naviknuti, priznaje, da je u Vinkovcima gost. Ali, kao profesionalac od glave do pete, učinit će sve da Inter u subotu pokraj Bosuta prođe što bolje…

– Nakon pobjede protiv Orijenta atmosfera kod nas je malo bolja. Evidentno je da se dižemo otkako nas je preuzeo trener Borimir Perković. Pod njegovim zapovjedništvom dvaput smo pobijedili, a dvaput izgubili.

Pobijedio je Inter u Perkovićevoj eri Sesvete u gostima (2:1) i Orijent kući (1:0), a izgubio u gostima kod Dubrave (0:1) i u Zaprešiću od Dugopolja s prilično ružnih 1:4. Dosta „šareni” rezultati…

– Koja je prava istina o Interu? Pravu istinu o nama reći će dvije utakmice koje slijede nakon Vinkovaca. Obje su domaće, protiv Osijeka II i Kustošije. Tu ćemo pokazati je l’ jesmo il’ nismo.

To naravno ne znači da će Mazalo zaprešićki „dječji vrtić” u Vinkovce povesti na ekskurziju…

– Da, jako smo mlada momčad. Osim Raka i mene sve ostalo su praktički tinejdžeri. Igramo potpuno otvoreno, pa nerijetko naletimo i na nezgodne udarce. Nadam se da ćemo ih u subotu znati eskivirati.

Koga TM posebno cijeni u redovima subotnjeg domaćina?

– Bubnjar ima nešto pozitivno drsko u sebi. Malo me podsjeća na našeg Jakova Puljića, ne ustručava se opaliti po golu iz neočekivane situacije. Ima i dobar prekid, jako dobar igrač. Ono što smo uočili u pripremi utakmice je i Mešanovićeva agilnost po lijevom boku, o kvaliteti napadača Jelića i Perić-Komšića ne treba posebno pričati, imaju prvoligaško iskustvo, nedvojbeno i kvalitetu.

Mazalović umjesto zaključka:

– Cibalia je favorit. Nama je bod dobar, velik kao kuća. Svaki nam je bitan u ovoj situaciji. Cilj nam je naskupljati što više do polusezone, pa vidjeti hoćemo li se na zimu konsolidirati.

Nije tajna da je Div iz predgrađa u kaotičnoj situaciji. Plaća je u Zaprešiću misaona imenica, gotovo nestvarno zvuči podatak da dečki koji su ljetos stigli u Zaprešić nisu dobili još nijednu! Što ne znači da će u subotu pokraj Bosuta pobijediti sami sebe…