Karačić nakon pobjede u Vinkovcima: Nadam se da je ovo prekretnica! Cibalia? Nekako nedorečena…

Nekoliko telefonskih poziva otišlo je u prazno. Očekivano, nakon novog debakla – današnjeg domaćeg protiv Sesveta (0:1) – nikome u nebeskoplavoj svlačionici nije bilo do novinarskih (pot)pitanja. Doduše, javio se Gabrijel Šokičić, predsjednik prošloga tjedna imenovanog Povjerenstva za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia koji je, nevezano za popodnevnu nepriliku na travnjaku pokraj Bosuta, informirao:

– Povjerenstvo se danas sastalo, krećemo s raspisivanjem Javnog poziva za prodaju većinskog paketa dionica, odnosno 52 posto. Javna objava bit će publicirana do kraja tjedna. Uvjeti? Istovjetni kao i prethodni Javni pozivi – rekao je Šokičić.

Valjda epilog neće biti istovjetan prethodnima. Prevedeno, fijasko! Danas su ga doživjeli i nogometaši Cibalije u šokantnoj završnici utakmice 5. kola Druge HNL. U 3. minuti nadoknade Kolumbijac Montano Nebeskoplave je zavio u crno…

Strateg Sesvećana Branko Karačić, posve očekivano nakon takvog raspleta, nije odbio novinarski poziv:

– Rezultat je najvažniji, njime sam prezadovoljan, naravno. O izvedbi bih mogao štošta reći, ali to ću zadržati za razgovor unutar četiri zida svlačionice. Cibalia? Nekako nedorečena. Doduše, djelovala je nešto sigurnije u prvom poluvremenu kada je imala naglašen posjed lopte, ali planski smo im prepustili tu dominaciju. Dobro smo kontrolirali situaciju na terenu, izuzev onog penala kojeg je Cibalia prelagano dobila, ispali smo naivna. Ali, nakon što ga je Krkalić obranio Jeliću, oni su pali, mi smo se digli, imali dvije stative. I dovoljno strpljenja. Čekali smo još neku grešku do zadnje sekunde i – dočekali smo. Vjerujem da je ovo prekretnica za nas. U subotu nam stiže Inter, kada bismo na ova tri boda nadogradili još tri protiv Zaprešićana, to bi onda bio posao – naglasio je Karačić.

Cibalia je pala na 13. mjesto. U konkurenciji 16 drugoligaša. Osvojila je pet bodova u pet kola, bod po kolu. S tim da je čak četiri utakmice odigrala na domaćem terenu. Nije dobro. U sljedećem kolu, već u subotu, gostuje kod Dugopolja.