Karaula nakon tek 1:1 protiv Kustošije: Morat ćemo sada težim putem do cilja!

Cibalia nije uspjela slomiti Kustošiju i napraviti trokorak prema ostanku. Nije bilo dobro, ne treba zabijati glavu u pijesak i bježati od činjenice da su gosti imali više konkretnijih šansi i manje sportske sreće, Smoljo je u 34. minuti pogodio okvir Kovačevićeva gola…

Takva utakmica – koja ima značaj gotovo kvalifikacijske – mora se odigrati s „više baruta”! Istovjetno značajnu su, primjerice, sinoć odigrali rukometaši Spačve koji nisu štedjeli ni sebe, ni pogotovo suparnika, pa su utakmicu završili s nesvakidašnjih osam isključenja, odnosno čak 16 kaznenih minuta. Ali i s devet pogodaka viška! Nebeskoplavi nisu išli „kost na kost”, nisu se „bacali na glavu”… I nisu pobijedili!

– Da, bili smo u grču. Psihološka priprema? Ako je u pitanju prevelika trema, to znači da im je stalo do rezultata. Ako je nekvaliteta u pitanju, onda pogotovo nije dobro – kaže trener Ivan Karaula koji ne zamjera svojima na angažmanu, ali…

– Nismo loše krenuli, imali smo posjed i inicijativu, a onda su nas jednom prilikom probili kroz sredinu, gdje smo trebali biti najgušći, ali nismo jer su zadnji vezni, a pogotovo Pavlak, odlazili previše „gore”. Nakon toga uvukli su nas u nesigurnost, Klarić nam je pravio dosta problema, na kraju krajeva zabio nam je i gol.

Izjednačio je ubrzo Dogan čije su „cijevi vruće”; zabio je ovoga proljeća Opatiji, Dubravi, dvaput Orijentu, Osijeku II, sada i Kustošiji.

– Šteta što ga Smajić nije ispoštivao u onoj šansi u nadoknadi, Dogan je bio u boljoj situaciji i sretnije rješenje. Ali, ne zamjeram Smajiću, htio je najbolje, htio je gol.

Šteta je i što Jazvić nije bio spreman za više od 20-ak minuta…

– On je stvarno igrač koji je u stanju napraviti razliku. Napravio je ogroman pomak u igri u onih desetak minuta u Zaprešiću, također i jučer protiv Kustošije. Za BSK bi trebao biti još spremniji, ne bude li kakvih komplikacija vjerujem da bismo ga u Bijelom Brdu mogli koristiti cijelo poluvrijeme. Možda i koju minuticu više.

Atmosfera?

– Nakon utakmice dečki su bili pokunjeni, što je i normalno. Očekivali smo više. Ali, bolje išta nego ništa, iako ćemo do cilja sada morati težim putem.

Cilj je jasan. I dostižan!

– Nadam se, štoviše čvrsto vjerujem da ostajemo! Rezultati ostalih konkurenata generalno su nam išli na ruku, još kad bi danas popodne Sesvete i Croatia odigrali „iks”… – zaključuje Karaula.