Karaula: Ne zamjeram Ultrasima! Svi mi želimo isto, oni na jedan, mi na drugi način…

S dvije domaće pobjede (Dinamo II, Croatia), tvrde neki, Cibalia ostaje drugoligaš; 38 bodova trebalo bi biti dostatno za izbjegavanje plasmana u niži rang. Što na to kaže Ivan Karaula, čovjek kojemu je povjeren mandat na klupi u završnici Cibalijine traumatične i dramatične sezone?

– Ništa. Ne bavimo se kalkulacijama, imamo puno važnijeg posla – dočekao nas je Karaula „na volej”.

U fokusu stručnog stožera na čijem je čelu Karaula – a ponešto se pita i Andreja Kerića – subotnja je utakmica protiv Dinama II. Na Bijelo Brdo već je „pala prašina”, no ipak…

– Prošli smo kako smo i zaslužili. Remi je realan, po svemu.

Nakon utakmice nije bilo ugodno slušati povike s tribine na kojoj su se našli Ultrasi…

– Nisam nazočio, ali sam čuo. Navijači su nezadovoljni, na određeni način ih razumijem. Traže borbenost. No, ako igraš borbeno teško možeš istovremeno igrati i kvalitetno. I obrnuto. Kad uspiješ spojiti te dvije komponente, to je onda umjetnost. Nešto poput drugog poluvremena u Zaprešiću ili, pogotovo, prvog protiv Orijenta. Ne, ne zamjeram navijačima. Svi mi želimo isto, oni na jedan, mi na drugi način.

Subota (do)nosi popravni ispit… Nebeskoplavi, a katkad i Crni, imaju „još tri roka”!

– Čvrsto vjerujem da ćemo u subotu imati puno razloga za slavlje s našim navijačima. Imamo stanovitih kadrovskih problema, ali moramo ih ostaviti po strani i pobijediti Dinamo II.

Pod „moraš” nije lako ni na godišnji odmor, a kamoli na tako važan zadatak…

– Sami smo se doveli u ovu situaciju, moramo se sami i vaditi.

Karaula je momčad preuzeo prije tri kola; najprije kao prijelazno rješenje protiv Intera, nakon čega je potvrđen kao izbor do kraja sezone. I u sljedeće dvije utakmice (Kustošija, BSK) reprizirao je zaprešićki rezultat. Nije izgubio, no s 1:1 se ne ostaje u ligi. Bolje bi bilo da je negdje jedna izgubljena, a dvije dobivene…

– Uh, točno duplo bolje! Ali, bolje i ovako nego da smo, primjerice, poraženi u Zaprešiću i Bijelom Brdu, a da smo kući pobijedili Kustošiju. Smatram da smo ovako stabilniji, postojaniji. Ali, u subotu protiv Dinama II nam je malo 1:1.

Pogled na ljestvicu upućuje na dramu… Karaula u završnim rečenicama:

– Da, gužva neviđena. Praktički nema sigurnih, pa je prostor za bilo kakve kalkulacije prilično sužen. Otvorena je i borba za 1. mjesto, nitko nije opušten. To je dobro – zaključuje Cibalijin trener.