Karlić: Oluja je briljantna operacija Hrvatske vojske na čelu s mudrim vođom Franjom Tuđmanom

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je danas i u Vinkovcima. Izaslanstvo Grada Vinkovaca položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika Hrvatskih branitelja u ulici Josipa Lovretića.

Osim Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas je ujedno obilježena i 27. obljetnica VRO Oluja u kojoj su Hrvatska vojska i policija od 4. do 7. kolovoza 1995. godine oslobodili okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba.

Operacijom je u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. No, upravo ovom operacijom stvoreni su uvjeti u kojima je započeo nešto kasniji proces mirne reintegracija hrvatskog Podunavlja.

– Svim građanima Republike Hrvatske želim čestitati ovaj dan, a posebno našim braniteljima kojima uz čestitke pripada i zahvalnost za ovaj prekrasan trenutak koji smo doživjeli. I koji doživljavamo svake godine kada se sjetimo te izuzetne, briljantne vojne operacije koju je izvela Hrvatska vojska na čelu s doktorom Franjom Tuđmanom, mudrim vođom koji je znao strpljivo i polagano graditi našu vojsku i osloboditi hrvatsku državu kako bi ju mogli ostaviti našoj djeci – rekao je Mladen Karlić, predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća.