Karlića na čelu Gradskog vijeća Vinkovaca naslijedio – Čuljak! Vedran Čuljak.

Mladen Karlić, Robi Ević, Tomislav Miličević, Vedran Čuljak, Marinko Lukenda, Mario Dražić, Mirela Fabijan, Marina Belačić, Petar Šimić, Vladimir Ćirić, Ilija Cota i Zrinka Mikić (svi s pobjedničke liste HDZ-HSP-HSU), zatim po tercet Domovinskog pokreta Davor RaićDrago KraljevićJosip Krpan i  liste MOST-Hrvatski suverenisti-Živi zid Goran KajkićMirta ArlovićDamir Jakšić, pa SDP-ov tandem Damir RimacDrago Majstorović te „slobodni strijelac” Tihomir Posavčić, kandidat grupe birača na nedavnim lokalnim izborima. To je sastav vinkovačkog Gradskog vijeća u (n)ovom sazivu kojemu će predsjedati jednoglasno izabrani predsjednik Vedran Čuljak.

Zahvaljujem svim vijećnicima koji su glasali za mene, ujedno zahvaljujem svim građanima koji su sudjelovali u nedavnom izbornom procesu. Iskreno se nadam da će vijećnici koji su danas ujedno i prisegnuli svoju dužnost obavljati časno i za dobrobit i probitak grada Vinkovaca. Želim vjerovati da ćemo nakon četiri godine svi biti ponosni na naše ostvarene rezultate. Pred nama je izazovno razdoblje u kojem se moramo fokusirati ponajprije na gospodarstvo i prosperitet svih građana ovoga grada – rekao je Vedran Čuljak, novoizabrani predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća u kojem većinu čine vijećnici HDZ-a, HSP-a i HSU-a.

Ukupno „dvanaest ruku”, odnosno jedan vijećnički mandat više od nategnute većine, tako da se vladajući neće morati znojiti kod glasanja, niti odveć brinuti ako HSU-ovac Lukenda prespava sjednicu Gradskoga vijeća i ne dođe na glasovanje, kao onomad 2019. kada je srušio vladajuću većinu izostankom s glasanja o prijenosu državnog poljoprivrednog zemljišta s Agrokora na Fortenovu.

Očekujem da će sve dobre projekte za Grad Vinkovce podržati svi vijećnici. Mislim da će nam, imajući u vidu sastav Gradskoga vijeća u kojem ima ljudi koji razumiju razvoj grada i koji su dokazali vlastitu vrijednost na svojim poslovima, i kolege iz opozicije dati potporu u mnogim projektima koje ćemo provoditi na dobrobit građana Vinkovaca – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Za jednog od dvojice potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je HSP-ovac Tomislav Miličević, iz redova pozicije. Prijedlog oporbe za drugoga potpredsjednika, a riječ je o Goranu Kajkiću, nije prošao. Štoviše, za njega nisu glasali ni svi opozicijski vijećnici, konkretno – trojica iz Domovinskog pokreta. Drugi potpredsjednik trebao bi biti izabran na prvoj sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća. Ili onoj poslije. Ili možda nikad, sukladno dosadašnjoj praksi. Jer, opozicijski potpredsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća je poput Chupacabre. Svi su čuli da postoji, ali ga još nitko nije vidio.