Karlo Slukić, Cibalijin čuvar mreže: Cijenim svaku minutu u Cibaliji, svaka je bolja od klupe u Slavenu Belupu

Karlo Slukić i sutra će u Solinu, kao i prošle subote protiv Sesvećana, dežurati među Cibalijinim vratnicama. Na poziciji čuvara mreže 22-godišnji vratar Slavena Belupa ustupljen VK-drugoligašu do kraja sezone mijenja donedavno standardnog Antonija Đakovića.

– O kolegi sve najbolje. Sjajan vratar, još bolji dečko. Ili obrnuto, sasvim svejedno. Zdrava konkurencija, poticajna, tjera na bolje, više, jače… – ispadaju Karlu bomboni iz usta na spomen konkurenta Đakovića.

Komplimentira Slukić i sutrašnjem domaćinu:

– Solin je jako dobra ekipa, imaju i neke igrače prvoligaškog potencijala i iskustva u svojim redovima. Ali, imaju i pritisak borbe za ostanak na svojim leđima, katkad to zna biti preteško breme zbog kojeg je u presudnim trenucima nisi u stanju dati sve od sebe. No, to su njihovi problemi. Mi se bavimo vlastitima.

Cibalia uoči Solina nema problema s plasmanom, ali ima s izostancima.

– Crnov, Baltić i Rugašević su kartonirani. Ne trebam valjda posebno naglašavati koliko takvi igrači, njihova kvaliteta i iskustvo znače na terenu, pogotovo kada je u pitanju tako „vruće” gostovanje poput ovoga u Solinu.

Uzgred, još uvijek nije izvjesno čiju će nadlakticu u Solinu stezati kapetanska vrpca uslijed izostanka (do)kapetanskog dvojca Baltić-Rugašević. Kako god…

– Idemo po tri boda. Kao uostalom i na svakoj tekmi. Nemamo što kalkulirati.

Nije Slukić mnogo kalkulirao ni prošle jeseni kada mu je ponuđena posudba u Vinkovce…

– Prvotni dogovor je bila posudba do zime, no onda smo dogovorno revidirali ugovor o ustupanju i produljili ga do ljeta. U Vinkovcima nemam prigovora ni na što, pa ni na minutažu, premda nisam standardan ispred mreže. No, svaka minuta za mladog igrača je važna, cijenim baš svaku u Cibaliji, jer svaka je za moj razvoj bolja od klupe u Slavenu Belupu.

Uz koprivnički klub ugovor ga veže do ljeta 2022. godine…

– To je činjenica. O ostalome ne razmišljam, predaleko je. U fokusu mi je trenutno Solin, pa onda prva sljedeća utakmica – zaključuje Slukić.