Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan napustili Domovinski pokret

Domovinski pokret raspada se poput Novih fosila! – uskliknuli su dežurni cinici nakon što se u eter tijekom dana probila informacija o tome da su saborski zastupnici Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan napustili Klub zastupnika Domovinskog pokreta koji je tako ostao bez ”ženskog vokala i prvog baritona”.

Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta – otipkao je Vrkljan na svom fejsbuk profilu.

Kao jedan od razlog napuštanja Domovinskog pokreta Vrkljan spominje različite oblike pritisaka i spletkarenja koje Vidović Krišto i on već nekoliko mjeseci trpe unutar DP-a, a sve ”kako bi ih se ušutkalo i spriječilo u političkom radu”.

Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, jest u tome da mi smatramo da su potrebne korjenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad – dodao je Vrkljan uz znakovitu napomenu da su promjene moguće ako se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva.

U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno neću ići – poručio je zaključno Vrkljan.

Na svom fejsbuk profilu na zadanu temu oglasio se i Domovinski pokret:

Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga. Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti – poručili su iz Domovinskog pokreta te dodali kako je “Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a da je Karolina Vidović Krišto tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao“.