Kći i suprug istaknutih članica HLJK završili vikend fakultet u Novom Sadu!

Naravno da nismo zaboravili na Farmaceutski fakultet Novi Sad (FFNS). Tko može smetnuti s uma tu zajebanciju od fakulteta na kojem je do diplome magistra farmacije moguće doći IZVANREDNIM STUDIRANJEM za 20-ak subota godišnje i 20-ak tisuća eura u kumulativu.

No, dali smo malo vremena Ministarstvu zdravstva kojemu smo još 14. lipnja poslali upit o tome jesu li upoznati s problematikom izjednačavanja vrijednosti diploma te smiješne obrazovne ustanove iz Novoga Sada i jedne ozbiljne institucije kao što je Farmaceutsko-biokemijski fakultet Zagrebu.

Samo kao podsjetnik; Hrvatska ljekarnička komora od 2013. godine pa do danas donijela je rješenje o priznavanju najmanje 43 diplome FFNS-a priznate na području Republike Hrvatske. Važno je, smatramo, još jednom podvući; nastava za izvanredne studente s područja RH održava se na ovom fakultetu (na kojem, primjerice, nema kolegija Matematika koji je OBAVEZAN na zagrebačkom FBF-u) ISKLJUČIVO i JEDINO subotama.

No, u Ministarstvu zdravstva – na koje su nas svojedobno uputili iz Hrvatske ljekarničke komore, ograđujući se od bilo kakve odgovornosti za priznavanje upitnih novosadskih diploma – o ovome već četiri i pol mjeseca šute kao trapistički svećenici. 

No, ni Hrvatska ljekarnička komora se ne može abolirati od uključenosti u ovu problematiku. O kojoj pojedine članice tijela ove spomenute institucije itekako mnogo znaju. Naime, prema podacima kojima raspolažemo, kći Marije Vinković – bivše predsjednice Vijeća HLJK te aktualne članice istog – diplomu magistre farmacije stekla je 2. lipnja 2021. godine upravo na Farmaceutskom fakultetu Novi Sad (uzgred, naslov njezine teme diplomskog rada glasio je: “Primena rekombinantnih sojeva mikroorganizama u proizvodnji vakcina”).

Također, suprug Lade Škoko Vukušić, bivše članice Glavne skupštine HLJK i aktualne članice Vijeća HLJK – inače, u naravi kineziolog! – također se od 8. travnja 2017. godine može podičiti diplomom magistra farmacije, stečenom nakon uspješno obranjenog diplomskog rada na temu “Savremena terapija najčešćih akutnih respiratornih infekcija dece u predškolskom uzrastu”. Čestitamo!

Opravdano, dakle, pretpostavljamo (ne sumnjamo, jer jedna sumnja tisuću je grijeha!) da to što su majka i supružnica spomenutih diplomanata istaknute članice Hrvatske ljekarničke komore nije odmoglo u priznavanju stečenih diploma.