Kerić: Dečki su svima pokazali da nisu zalutali! Ja sam to znao od ranije…

Cibalijin trener Andrej Kerić nakon 1:0 pobjede na startu prvenstva protiv čvrstih i dojmljivih Zmijavčana nije skrivao zadovoljstvo: 

– Sretan sam zbog pobjede koja je stigla kao melem na ranu nakon teškog ulaska u sezonu, što se tiče priprema, odlazaka velikog broja igrača i trenera i turbulencija u klubu. Najsretniji sam ipak zbog ovih 20 momaka koji su svima pokazali da pripadaju ovdje, da nisu zalutali… Ja sam to znao od ranije, a sad to svi znaju. Čestitam im na prikazanoj igri, na trudu i volji ne samo na današnjoj utakmici, nego za ovih mjesec i pol dana koliko smo zajedno.

“Bronhi” pobjeda nakon koje se lakše diše, izuzetan poticaj, vjetar u leđa…

– Svakako, psihološki nam ovi bodove vrijede možda i više nego matematički. Kao potvrda da smo na pravom putu, da vrijedi ovo što radimo i stvaramo.

Kerić se još malo osvrnuo na ogled kontra Zmijavčana:

– Ulazak u utakmicu nije bio dobar. Prvih 20-ak minuta Croatia je bila bolji suparnik. Paradoksalno je da smo zabili gol u periodu igre u kojem smo danas bili najlošiji. Ali, to je nogomet. Kasnije smo se dignuli u igri, stvorili smo mnogo bolje šanse i trebalo smo pobijediti i većom razlikom. 

Samer Spahić u 37. minuti nije poentirao iz izgledne prigode

Osim bodova veliki su dobitak i juniori Spahić i Bosak; prvi je odigrao prvih 45 minuta, potonji je na terenu proveo oko sat vremena. Isprva ih je, čini se, malo “pojela trema”, no kad se ona stišala, nadareni dvojac rastao je u igri. I znatno pridonio današnjem trijumfu.

– Drago mi je zbog njih. Pokazali su da imaju potez, žao mi je što Spahiću nije ušla ona šansa u kojoj se našao. No, za prvu utakmicu i više sam nego zadovoljan njihovim pristupom i nastupom, samo neka nastave tako.  Oni su naša djeca, naša budućnost. Kao i strijelac pobjedničkog pogotka Marković koji nam se vratio iz Osijeka. Dobro ste rekli, veliki su dobitak – zaključio je Kerić.

U Cibalijinoj igri, dakako, mogle su se iščitati i određene manjkavosti. No, važno je da unatoč njima startni uspjeh nije izostao. Još je važnije da su dečki u nebeskoplavom iskazali naglašeni voljni moment, čime su eliminirani uočeni minusi. Ispraćeni su s terena zasluženim pljeskom na otvorenoj sceni.