Kerić iskreno o Šibeniku: Pajač nije namjerno pogriješio, a mi nismo zaslužili više!

arhiva/db

Cibalijin trener Andrej Kerić unatoč tome što je Cibalia oštećena za sigurno jedan, a možda i dva kaznena udarca prošloga ponedjeljka na Šubićevcu, džentlmenski priznaje:

– Igrom nismo zaslužili više od poraza. Ako maknemo te sporne detalje na stranu, ostaje činjenica da možemo puno bolje i da to nije bilo naše pravo lice.

Ipak, tko zna kako bi se i u kojem smjeru šibenska priča rasplela da je sudac Pajač „okrečio” onu situaciju iz 59. minute kada je Pozo u vlastitom kaznenom prostoru s leđa „pomeo” Bajića

– Ah, možemo sad samo nagađati o tome što bi se dalje događalo. Možda bi nam Šibenik zabio još tri komada, a možda bismo mi okrenuli semafor na krilima izjednačujućeg pogotka. Nikada nećemo saznati. No, čak i da smo promašili taj penal, ostalo bi 1:0. A mi još uvijek „živi”. Ovako, neposredno nakon te sporne situacije Šibenik nam je iz kontre zabio za 2:0.

Dojam je da Kerić nerado zbori o arbitraži na Šubićevcu…

– Iskreno, ne bih ni sada da me niste pitali. Siguran sam da sudac Pajač nije namjerno pogriješio i tendenciozno nas oštetio. Svi smo pod kožom krvavi, svi griješimo. Znate, može se u subotu protiv Zrinskog dogoditi da neka „li-la” sudačka procjena ode na našu stranu, pa ljudi s pravom kažu: ‘Evo ga, sad šuti k’o zaliven, a nakon Šibenika je cvilio…’. Neću tako. Moj posao je baviti se ekipom, činiti sve što znam i umijem da dobro igramo, a suci i suđenje nisu moja domena. Naprosto, ne želim o tome.

Možemo za kraj malo o suboti i Jurjevčanima?

– Možemo.Nezgodan su protivnik o čijoj snazi najbolje govori sljedeći podatak; petorica igrača iz našeg uspješnog prošlosezonskog sastava danas su standardni u Zrinskom. Ne trebam ništa više reći. Težak suparnik, zahtjevna domaća zadaća, ali mi smo Cibalia i u Vinkovcima nam je malo sve osim pobjede protiv bilo koje momčadi iz ovoga ranga – zaključio je Kerić.