Kerić nakon 0:4 u Dugopolju: Još nisam došao k sebi…

Nakon teškog poraza u Dugopolju (0:4) Andrej Kerić teško je pronalazio riječi:

– Evo, ni tri sata poslije utakmice još nisam došao sebi – bilo je prvo što je izustio Cibalijin trener na komentar šestog ovosezonskog poraza njegove momčadi.

– Do trećeg primljenog pogotka izgledali smo dobro i stvarali šanse. Međutim, imamo očigledan problem s realizacijom. Već treću utakmicu zaredom nismo zabili pogodak.

Posljednji Cibalijin strijelac u prvenstvenoj utakmici bio je David Bosak koji je posljednjeg rujanskog dana zabio za konačnih 3:0 na Krimeji protiv Orijenta nakon koje su Nebeskoplavi progutali tri gorke pilule; BSK i Sesvete kod kuće po 0:1 te današnjih već spomenutih 0:4 na travnjaku dugopoljskog Sportskog centra Hrvatski vitezovi od momčadi koju odnedavno vodi dobro nam poznati Davor Mladina.

– Jednostavno, ono što nam je ulazilo na početku sezone, sad ne ulazi. Osim toga, skupo nas koštaju pogreške u obrani, kako pojedinačne, tako i kolektivne. Moramo bolje reagirati i bolje se prilagoditi na situaciju s obzirom na teren kakav je bio danas. Domaći su se bolje snašli, a uz to Dugopolje je preiskusna momčad da ne bi uzela ono što smo ponudili.

Što dalje, kako dalje…?

– Ništa, moramo još mnogo učiti, mnogo raditi i napraviti sve što je u našoj mogućnosti da iziđemo iz ove krize u koju smo upali.

Kerić se na kraju osvrnuo i na jučerašnju priču o “sardinama u minibusu”:

– Nisam tražio alibi, ni za ekipu, a još manje za sebe. Sve to nema veze s rezultatom. Bili smo i u nezahvalnijim situacijama, pa smo imali neki rezultat. Jednostavno, u krizi smo i moramo tražiti način kako isplivati. Znao sam da će doći minus faza, ali nisam mislio da će potrajati toliko dugo – zaključio je Kerić čija će momčad sljedećeg vikenda na još jedno zahtjevno gostovanje, u Zmijavce.

Tablice omogućuje Sofascore