Kerić nakon poraza od BSK-a; Momčadi treba dobar reset! Moj status? Ne znam još ništa…

Četvrtu sezonu zaredom Cibalia zapinje u 1/16 finalu Kupa Hrvatske; Krk 0:1 (sezona 2018/19.), BSK 0:1 (2019/20.), Varaždin 0:2 (2020/2021.) i sada (opet) BSK, 0:1. Gdje je zapelo danas u Bijelom Brdu? Vršitelj dužnosti trenera Andrej Kerić:

– Utakmica realno za „iks”, po svemu. U redu, izbijali smo s gol-crte, ali imali smo i mi šanse, posebno žalim za onom Perić-Komšićevom iz prvog poluvremena. No…

No, Đilas je tu bombu uhvatio „živu”, a Runje je na drugoj strani mlaki Gbaneov centaršut koji je putovao kao padobran odbio točno na Ilićevu glavu… Mat je bio neizbježan.

– Da, primili smo stvarno prejeftin gol. U nastavku smo se otvorili, šetali im se kroz kazneni prostor, dobro branili njihove kontre, nismo loše izgledali.

Nije problem samo loša forma Roka Runje koji je grubo kiksao i prošle srijede protiv Sesveta (0:1), problem je i taj što napad već četiri utakmice praktički „garantira nulu”! Nema gola iz igre još od 4. kola i Rudeša (2:1), u Dugopolju je prošle subote Diyoke zabio iz penala…

– Runje? Nije to stvar kvalitete, nego psihologije. Slična je stvar i s ostatkom ekipe kojoj očigledno treba jedan dobar reset.

Sutra stiže novi trener koji će, dakle, osim nogu morati trenirati i glave. Momčad je osim četiri uzastopne utakmice izgubila i samopouzdanje. Uzgred, kakav je status Andreja Kerića u kontekstu dolaska Darka Jozinovića (bit će predstavljen ovoga četvrtka na medijskoj konferenciji zakazanoj u 15 sati) koji je sobom poveo i pomoćnog trenera, Tomislava Bolarića?

Status mi još nije definiran, ne znam još ništa. Zapravo, nije do kraja definiran. Jasno je da nisam više član stručnog stožera, tako mi je rečeno danas nakon utakmice, no još uvijek nisam raspoređen. Klupski sam zaposlenik pod ugovorom do sljedećeg ljeta, na raspolaganju bez pitanja i potpitanja. Voljan sam učiti, raditi, pomoći klubu koliko god i kako god mogu – zaključio je Kerić.

Izvjesno je da mjesta u novom stručnom stožeru seniorske momčadi neće biti ni za Ivana Karaulu, no također zasad nije izvjesno kakva je perspektiva iskusnog stratega u novim kadrovskim nacrtima u Genscherovoj 10b.