Kerić nakon Ruščice: Nisam pao u depresiju, ali imam o čemu razmišljati

Cibalia je u Ruščici, na 32. izdanju memorijalnog turnira „Zvonko Mikolčević”, svima gledala u leđa. U subotnjem polufinalu izgubila je nakon raspucavanja dodatnih jedanaesteraca od kasnijeg pobjednika Marsonije (5:6, 1:1), a u utakmici za 3. mjesto poražena je i od Dubrave TK (1:2).

– Ne želim tražiti nikakav alibi, no činjenica jest da trenutno u svlačionici imamo igrače koji su za Cibaliju odradili više utakmica, nego treninga. Neki igrači priključili su nam se u petak, u subotu su se uoči utakmice protiv Marsonije praktički prvi put vidjeli i zaigrali zajedno. Razumljiva je stoga nedorečenost koja je bila primjetna u 1. poluvremenu. U nastavku, s osam juniora u postavi, izgledali smo bolje, uigranije – kaže trener Andrej Kerić.

Mogla je Cibalia i u finale, ali znate onu… Penali su lutrija.

– U nedjelju protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika i mi smo bolje izgledali. Dobili smo neke spoznaje od prvoga dana, mogli smo se bolje pripremiti i organizirati. Izgubili smo od Dubrave, možda nismo trebali, ali poražavajućih 1:2 ostaje kao činjenica.

U ukupnom zbroju i zbiru:

– Ne mogu biti zadovoljan, ali imamo se za što uhvatiti. Znao sam i ranije da ćemo ovoga ljeta imati mnogo posla. Praktički stvaramo novu momčad. Okosnica momčadi nas je napustila, malo tko od ovih koji su ostali odigrao je više od 20 utakmica prošle sezone. Trebat će vremena, ne ide preko noći… – zaključio je Kerić.

Novu provjeru Cibalia ima u subotu kada će skoknuti u Antin gdje će uveličati proslavu 90. rođendana tamošnje Mladosti.