Kinez preko Hrvatske pokušao prokrijumčariti ljude u Italiju! “Pao” je u Gornjoj Vrbi…

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske na području Općine Gornja Vrba kontrolirali su osobni automobil (talijanskih  nacionalnih  registracijskih oznaka) kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Narodne Republike Kine, a u kojem su uočili tri osobe te posumnjali u krijumčarenje osoba.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PU brodsko-posavske utvrđeno je da su se u automobilu nalazila tri strana državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je  24-godišnjak iz  koristoljublja u automobil primio navedene osobe koje su mu platile da ih odveze do Italije.

Policijski službenici su  u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli osobni automobil te  protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom  državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog  sporazuma, dok je prema stranim državljanima proveden  postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu  o strancima.