Kiš i Šest za povijest; Borinci u finalu Kupa ŽNS-VS, ujedno i u pretkolu Kupa Hrvatske!

Današnja pobjeda protiv trećeligaša Graničara ostvarena u polufinalu Kupa ŽNS vukovarsko-srijemskog, višnja je na šlag sjajne, pa i povijesne sezone jarminačkog četvrtoligaša. Prolaskom u finale Kupa ŽNS-VS koji je na rasporedu 11. svibnja, a bit će odigran u Jarmini, Borinci su ostvarili ujedno i plasman u pretkolo Kupa Hrvatske u natjecateljskoj sezoni 2022/23. što predstavlja najznačajniji rezultat u klupskoj povijesti.

Dva velika koraka prema pobjedi u ogledu protiv favoriziranih Županjaca Borinci su načinili u prvom poluvremenu; najprije je Kiš Ivkićevu izbijenu loptu iz voleja, ljevicom, pospremio iza leđa županjskog vratara, a četiri minute prije promjene strana Saša Šest je sjajnu akciju Zelenih zaključio pogotkom za 2:0.

Na predahu su se iz svlačionice Graničara mogli čuti disonantni tonovi; trener Dražen Ilić je grmio na svoje tako da su valjda pootpadale pločice sa zidova.

– Bio sam strašno ljutit! Da sam mogao, promijenio bih svu jedanaestoricu. U nastavku smo ušli u maksimalan rizik, uspjeli smanjiti na 2:1 (sjajan pogodak Cerovskog, s distance, pod gredu!, op. a.), ali ništa više od toga. Domaći su više željeli ovaj uspjeh, to je presudilo – rekao je Ilić nakon utakmice.

Jarminčani su, ne sumnjajte u to, znali proslaviti epohalni uspjeh! Trener Marko Novoselac:

– Teška utakmica u kojoj smo prikazali igru dostojnu višeg ranga, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem smo odigrali bez pogreške. U nastavku su oni ušli očekivano agresivnije, nama je bio cilj smiriti igru i pokušati iz kontre riješiti utakmicu trećim pogotkom. Da, ponosan sam na ovaj povijesni rezultat. Isto tako, moj suradnik Ivan Škof, predsjednik Mario Rožić, svi igrači, članovi uprave, ali i navijači s pravom su ponosni na ostvareni uspjeh u koji je svatko ugradio dio sebe. Ovdje ne kanimo stati, želimo pobijediti i u finalu.

BORINCI                   2

GRANIČAR               1

JARMINA – Igralište NK Borinci. Gledatelja 150. Sudac: Antonio Ripić (Šarengrad) 7. Pomoćnici: Venio Fehir (Vukovar) i Andrej Šormaz (Bobota). Delegat: Josip Capan (Retkovci).

STRIJELCI: 1:0 – Kiš (24), 2:0 – S. Šest (41), 2:1 – Cerovski (70).

BORINCI: Da. Prišćan 7 (od 90. Aleksić -), Pavičić 6,5, Novoselac 6,5 (od 73. Dumbovečak -), Brlečić 6,5, Merkaš 6,5, S. Šest 7 (od 54. Tomić -, od 83. Petrovečki -), Ileković 6,5 (od 67. Netinger -), Kiš 7,5, Jurišić 6,5, Ležaić 6,5, Do. Prišćan 6,5. Trener: Marko Novoselac 7.

GRANIČAR: Ivkić 5,5 (od 46. Marić 6,5), I. Kovačević 6, Miličević 6, Mišić 5,5 (od 46. Džoić 6), Cerovski 7, Lešić 6, Lotar 6, Babić 6, Dabić 6 (od 67. H. Kovačević -), Pastuović 6 (od 85. Dretvić -), Berač 6. Trener: Dražen Ilić 6.

Žuti karton: Netinger (80).

Igrač utakmice: Mario Kiš.