KK VINKOVCI Klupske vitrine bogatije za sedam medalja; zlato za Nikolinu Slaviček

Boje Karate kluba Vinkovci na Kupu Osijeka 2022. branilo je osmero natjecatelja, a klupske vitrine po povratku iz slavonske metropole bogatije su za sedam odličja; jedno zlato, dva srebra i četiri bronce.

Najsjajnije odličje osvojila je Nikolina Slaviček koja je bila najbolja među djevojčicama 7-8 godina u kategoriji do 27 kg. Sa srebrom se kući vratio Martin Rončević (9-10 godina, do 39 kg), a Josip Slaviček je uz seniorsko srebro (do 60 kg) osvojio i juniorsku broncu (do 61 kg).

Bronce su izborili još i Mislav Iličić (13-14 godina, do 44 kg), Filip Periša (13-14 godina, do 44 kg) i Ivan Slaviček (9-10 godina, do 31 kg). Lucija Slaviček (13-14 godina, do 49 kg) i Klara Tunjić (kate, 14 godina) nisu se uspjele popeti na postolje, obje su bile pete.

– Velika pohvala za trud i zalaganje ide svim natjecateljima, a posebno treba izdvojiti sedmogodišnju Nikolinu Slaviček koja je bila usamljena u svojoj kategoriji i mogla je bez borbe uzeti prvo mjesto, ali kao pravi borac prihvatila je dvoboj s protivnicom iz više kategorije, pobijedila ju hrabrom borbom i zasluženo se okitila zlatom – rekao je klupski predsjednik, ali i trener, Jakov Šikić koji nije propustio naglasiti ni osječke nastupe njezina brata Josipa koji je kao 17-godišnjak nastupao u čak tri kategorije.

– Josip je imao borbe s vrhunskim protivnicima, osvojio je dvije medalje, svaka mu čast – dodao je Šikić najavljujući kako se klupske aktivnosti nakon uspješno odrađenog turnira u Osijeku usmjeravaju prema finiširanju priprema za polaganje pojaseva, ispit će biti održan u prosincu.

Ovim putem iz KK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane da im se priključe na treninzima koji se održavaju na 2. katu Fitness centra (Ulica kralja Zvonimira 68) i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 21 sat.