Knjiga u svakom kutku županije zahvaljujući novom i efikasnijem Bibliobusu

Kroz projekt „Kultura u pokretu – čitanjem do uključivog društva“ (pripremili su ga i proveli Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA), ukupne vrijednosti 529.660,31 eura (u 85%-tnom iznosu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, a u 15%-tnom od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske) nabavljen je novi, moderni i efikasniji Bibliobus!

Za neupućene, bibliobusna služba Vukovarsko-srijemske županije osnovana je 2006. godine, a staje na čak 66 lokacija u 18 jedinica lokalne samouprave diljem županije, na radost više od 1.300 korisnika. U 15 općina bibliobusna služba jedini je oblik djelatnosti narodne knjižnice dok u Otoku, Bošnjacima i Nuštru Bibliobus dopunjuje knjižničnu mrežu.

Novo vozilo kroz ovaj će projekt u ruralne i rubne dijelove Vukovarsko-srijemske županije koje nemaju stacioniranu narodnu knjižnicu još dugi niz godina sretno i sigurno dovoziti knjige i uređaje za virtualnu stvarnost s mnoštvom interaktivnih scena iz povijesti i kulture naše županije, što će posebice veseliti upravo naše najmlađe.