‘KO BI REK’O ČUDA DA SE DESE SDP-ovac Džoić nahvalio Dekanića: Nama treba takav župan!

‘Ko bi rek’o čuda da se dese; SDP-ov veteran Željko Džoić u današnjoj je raspravi podržao Damira Dekanića o kojem se naveliko raspravljalo na Aktualnom satu današnje Županijske skupštine!

– Gledajte, inicijativu Mosta o opozivu župana Dekanića nisam mogao podržati, reći ću vam i zašto. Ali, prije toga da napomenem kako mi je Most simpatična opcija, makar će to nekome zvučati nelogično da jedan SDP-ovac tako govori. Međutim, smatram da je Mostova inicijativa neutemeljena – kaže Džoić u uvodu, pa potom obrazlaže svoje stajalište:

– Stvar je prejudicirana, u svim sferama. Kao prvo, temelj demokracije je procedura koju nitko ne poštuje. Mi zaista nemamo namjeru, pogotovo zato jer smo politički suprotna opcija, nikoga braniti. Želimo sudjelovati u konstruktivnoj raspravi u kojoj zastupamo načelo presumpcije nevinosti. To je naš konačni stav.

A osim toga…

– Postoji još jedna jako, jako bitna stvar; ovo nije sudnica, a mi nismo porotnici. Možemo eventualno dati nekakav svoj komentar, ali ne smijemo forsirati i iznuđivati neke presude, nismo zato ovdje. Što je rekao naš pokojni Bandić: „Neka institucije delaju svoj posao”.

Džoiću nije simpatičan samo Most, nego i župan Damir Dekanić. Sudeći barem prema danas izrečenom…

– Jesam, pohvalio sam njegov rad. Tvrdim da do sada tako konstruktivnog župana nismo imali. Dekanić je čovjek koji hoće saslušati, čovjek koji ne bježi od problema, nego traži partnere koji će mu pomoći, pritom ne gledajući na političku opciju, s ciljem pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja problema. Nama treba takav župan!

SDP-ovac Džoić tu nije stao s komplimentima županu Dekaniću:

– On posjeduje jako bitnu komponentu, veliki je lokalpatriot. Razumijete? Ovoj Slavoniji trebaju takvi ljudi. Smatram da Dekanić odlično radi svoj posao. Molim vas, nemojte ovo što sam vam rekao dovesti ni u kakvu liniju s onim što se Dekaniću dogodilo u uskrsnoj noći. Taj čin uopće ne želim komentirati – poručio je za kraj Željko Džoić.