Koja je veza Vinkovaca, Orašja i – Ulcinja?! Pametni, zeleni i održivi razvoj!

Što povezuje Vinkovce, Ulicnj i Orašje? Deklarativna želja stvaranjem pametnog, zelenog i uključivog razvoja. Ali i djela nakon želja. Naime, zahvaljujući zajedničkom projektu ova tri grada Vinkovcima je osigurano financiranje postavljanja 43 polupodzemna spremnika za otpad, a koji će na 14 lokacija u gradu zamijeniti velike mobilne kontejnere.

Rezultat je to rada Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA koja je sa crnogorskim gradom Ulcinjom i hercegbosanskim Orašjem izradila zajednički međunarodni projekt.

– Ovaj projekt je još jedan važan korak u strategiji zelenih Vinkovaca koju uspješno nastavljamo kako bi novim generacijama ostavili uredniji, čistiji i učinkovitiji grad u skladu s najzelenijim europskim praksama, pohvalio se gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ovi spremnici naime, bit će opremljeni senzorima razine popunjenosti u kontroliranim uvjetima, lako su čistivi i jednostavni za održavanje. To će značajno pridonijeti kvalitetnijem skupljanju i razvrstavanju otpada, kao i podizanju higijenskih standarda u gradskim stambenim četvrtima.