Koji su suvremeni aspekti braka i roditeljstva?

IZVOR: Hrvatsko katoličko liječničko društvo

Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD) u utorak 12. ožujka 2024. u Zagrebu je održalo tribinu Suvremeni aspekti braka i roditeljstva. Na njoj su sudjelovali profesori Pravnog i Medicinskog fakulteta te Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a sve s ciljem da javnosti ukažu na brojne probleme u današnjem društvu koji doprinose ugrožavanju braka kao temeljne društvene institucije.

Govornici su istaknuli kako se protiv tradicionalnog braka i obitelji bore upravo oni koji traže da se brakom i obitelji nazove svaka moguća zajednica. Za vrijeme trajanja tribine nepoznati počinitelji oštetili su ulaz u zgradu u kojoj se nalazi ured HKLD-a, koja je inače u suvlasništvu Republike Hrvatske,  grada Zagreba i privatnih osoba, a na vrata i pročelje zgrade nalijepili poruke neprimjerenog i uznemirujućeg sadržaja, poput: “budućnost bez braka“, “vaša djeca bit će kao mi, vaša djeca sva će biti queer“, “niti nećemo vaše raz*ebane obitelji.”

Nepoznati počinitelji su prijavljeni policiji, a organizatori ističu da je zaista zastrašujuće da se na ovakav način i ovakvim vulgarnim porukama i govorom mržnje bore protiv argumentirane i civilizirane rasprave.