Kolači za vinkovačke umirovljenike u okviru projekta „Aktivni u starosti”

Danas su u vinkovačkoj pješačkoj zoni članovi Gradske udruge umirovljenika Grada Vinkovaca zajedno s predsjednikom udruge Ivanom Colarićem dijelili kolače starijim sugrađanima, a sve u svrhu provedbe projekta „Aktivni u starosti” čiji je nositelj upravo spomenuta udruga. Riječ je o projektu vrijednom 1.025.236,60 kuna, sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda u 85-postotnom iznosu (871.451,11 kuna), dok je preostalih 15 posto ‘pokriveno’ iz državnog proračuna.

U našem projektu provode se svakodnevne projektne aktivnosti slobodnog vremena umirovljenika poput njihova druženja, pečenja i podjele kolača, ali i sadnje cvijeća, obilježavanje bitnih prigoda poput Uskrsa, Božića, Valentinova, Dana žena… Osim dnevnih aktivnosti slobodnog vremena provodit ćemo i radionice hidrogimnastike, rekreativnog plivanja, plesne, likovne i digitalne radionice, zatim radionice rukotvorina kao i one vezane za socijalizaciju i obuku pasa u okviru koje će umirovljenici udomiti šest pasa iz azila, kao i naši partneri, Mladež Vinkovaca XO – rekla je Sanela Čuljak, voditeljica projekta „Aktivni u starosti”.  

Osim Mladeži Vinkovaca XO, partneri na projektu – koji traje do 5. listopada 2022. godine – još su i Grad Vinkovci te Vinkovački plivački klub.

Pozivamo sve naše umirovljenike da nam se pridruže u ovom projektu – naglasila je još Sanela Čuljak.

Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 032/308-820, zatim na Facebook stranici Aktivni u starosti, na web stranici www.aktivniustarosti.com, kao i u prostorijama udruge na adresi Trg Josipa Runjanina 11.