Kolničkom konstrukcijom spojene dvije vukovarske četvrti – Trpinjska cesta i Borovo naselje

FOTO: Grad Vukovar

U svrhu poboljšanja prometne i komunalne infrastrukture na području Vukovara i gradske četvrti Borovo naselje završena je izgradnja kolničke konstrukcije na dionici od Čakovečke ulice, križanja s Velebitskom i Zrmanjskom ulicom do križanja s Ulicom Kralja Petra Krešimira IV. Projektom je obuhvaćena izgradnja kolničke konstrukcije, kanala za oborinsku odvodnju, izmještanje javne rasvjete te horizontalna i vertikalna signalizacija. Završene radove obišao je danas vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima:

– Na inicijativu građana, a u svrhu poboljšanja prometne i komunalne infrastrukture gradske četvrti Borovo naselje, završena je predmetna kolnička konstrukcija. Vjerujem kako su građani zadovoljni učinjenim, jer prometnica sada udovoljava uvjetima za sigurno odvijanje prometa te ima standarde koje se trudimo postići na području cijeloga gradarekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnik Filip Sušac dodao je, pak, kako su realizacijom ovog projekta spojene dvije gradske četvrti – Trpinjska cesta i Borovo naselje.

– Na ovaj način rasterećen je promet, a kvalitetna prometnica sada udovoljava svim standardima redovnog odvijanja prometaprisnažio je Sušac.

Ukupna vrijednost projekta je 701.739,51 kuna s PDV-om, a gradska tvrtka Komunalac d.o.o. izvođač je radova.