KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE Poduzetnici, prijavite se na besplatnu radionicu!

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. nastavlja s provedbom aktivnosti nakon završetka projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“. Sve aktivnosti provode se s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa informacijama o znanjima, vještinama, visokokvalitetnim uslugama poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja i omogućavanja jačanja poduzetnički potpornih institucija i njihovog povezivanja s MSP-ovima na području grada Vinkovaca i Vukovarsko srijemske županije. S istim ciljem biti će održana još jedna besplatna informativna radionica, čija je tema “Komunikacijske vještine”.

Komunikacijske vještine jedna su od najvažnijih mekih vještina važnih za uspjeh u poslovnom svijetu. Najtraženiji kandidati za posao su baš oni koji posjeduju dobre komunikacijske vještine popraćene natjecateljskim duhom, mentalitetom timskog igrača i vještinama rješavanja problema. Ove vještine nisu urođene, ali se mogu vrlo lako naučiti, te je potrebna osviještenost o njihovoj važnosti i spremnost za trening i svakodnevnu primjenu.

Komunikacijske vještine obuhvaćaju cijeli niz vještina od kojih je aktivno slušanje jedna od najvažnijih. Aktivno slušanje igra veliku ulogu u tome koliko je osoba dobro usredotočena na ono što druga osoba govori, te koliko dobro razumije i upija ono što druga osoba govori. U ovom slučaju važno se osim na same riječi, orijentirati i na ton osobe koja govori i ono što ga čini strastvenim u vezi s temom o kojoj govori.

Cilj radionice je poučiti poduzetnike koje komunikacijske vještine im mogu pomoći istaknuti vlastitu vrijednost, kako se asertivno zalagati za vlastite ideje i prijedloge te kako uspješno rješavati sukobe primjenjujući asertivnu komunikaciju.

Asertivna komunikacija je moć izražavanja misli, osjećaja i ideja na neagresivan način. Ovakav način komunikacije ne ugrožava komunikacijskog partnera, a omogućava komunikatoru jasno izražavanje ideja, granica i misli.

Nakon provedene radionice polaznici će ovladati terminima asertivne komunikacije, primjenjivati ih u svakodnevnim situacijama na poslu te se uspješnije zalagati za vlastite ideje i projekte. Također će naučiti kako aktivno slušati sudionike komunikacijskih krugova te kako izvlačiti zaključke iz rečenog. Sve vještine primjenjivati će poštujući tim u kojem rade i u duhu timske suradnje. Polaznici će naučiti kako rješavati sukobe unutar tima.

Radionicu će održati Martina Boričić Martić koja posjeduje veliko iskustvo u provedbi edukacija iz područja emocionalne pismenosti i upravljanja.

Informativna radionica će biti održana 27. lipnja 2023. godine (utorak) s početkom u 10 sati na adresi Dragutina Žanića Karle 16 u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. –  Poduzetnički inkubator Vinkovci.

Iz Tehnološkog parka Vinkovci mole sve zainteresirane da svoj dolazak i broj osoba potvrde do 26. lipnja 2023. na e-mail adresu: info@tp-vk.hr. Sve dodatne informacije o organiziranim aktivnostima Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. dostupne su na broj telefona 032/331-060.