Konjički maraton u spomen na dvanaestoricu redarstvenika

Četrdeset konjanika i pet konjskih zaprega krenulo je danas iz Vinkovaca prema Ilači, čime je označen početak tradicionalnog trodnevnog konjičkog maratona koji i ove godine organizira konjogojska Udruga Dorat. 

– Maraton organiziramo u znak sjećanja i vječne zahvale dvanaestorici redarstvenika poginulih 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu, no zbog vremenskih neprilika i epidemiološke situacije događaj smo pomaknuli za desetak dana – rekao je Josip Vuković, predsjednik Udruge Dorat

Maraton je krenuo iz Vinkovaca, točnije iz kuće obitelji Baliban. Današnje odredište je Ilača, ondje ih čekaju večera i noćenje. Sutra kreću dalje, prema Vukovaru, pritom ne zaobilaze Ovčaru gdje će se pokloniti žrtvama tamošnjeg masakra iz studenog 1991. godine. U nedjelju, pak, iz Vukovara jašu do Nuštra, maraton završava kod obitelji Butko.

– Članovi Udruge Dorat svojim radom i ljubavlju prema ovim životinjama populariziraju konjički sport, a uz naše ostale konjičke udruge dio su i svih gradskih manifestacija kroz koje predstavljaju sve ono što Slavonija i Vinkovci jesu i hvala im na tome – rekao je vinkovački gradonačelnik koji je podržao ovogodišnji maraton; štoviše, ispratio ga je na put prema Ilači.