Kovačević: Sinčićev uhljeb ne zna čitati s razumijevanjem, no njime će se baviti pravna služba

Cjelodnevni ping-pong na relaciji Goran Kajkić-GTG/Elvis Kovačević dobio je svoj (očekivani) nastavak. Na servisu je Kovačević, direktor GTG-a:

– Sinčićev uhljeb naprosto ne zna čitati s razumijevanjem. Kad bi to bio u stanju već i da je površno preletio po mom objašnjenju bilo bi mu jasno da je takav propisani protokol bio usmjeren samo na osobe preminule od koronavirusa koje su kasnije bile kremirane. Ali, Kajkić blebeće, i blebeće, i blebeće… Ne zna valjda drugačije.

Jednostavno, takav je propis sukladno kojem smo i postupali. Dakle, Kajkiću, još jednom, čitaj polako i s razumijevanjem, nije teško; takav protokol bio je primjenjivan za vrijeme pandemije koronavirusa, ali ne za sve preminule s tom dijagnozom, nego samo za one koje smo morali transportirati prema krematoriju. Slažem se da je fotografija uzmemirujuća, kao što su nas iz tih nemilih vremena uznemiravali i brojni prizori iz pretrpanih talijanskih ili brazilskih mrtvačnica za vrijeme te globalne nesreće tijekom koje ništa nije bilo uobičajeno, pa tako i protokoli. Ova fotografija nije smjela biti snimljena, niti je trebala biti objavljena. Na dušu onome tko je odlučio drugačije. A o dotičnom blebetalu i Sinčićevom potrčku više neću trošiti riječi. Njime će se baviti pravna služba – rekao je Kovačević.