Krešimir Tomić: Aluminijski golovi vrijedni 45.000 kuna odlična su odšteta za igrača koji je na ljeto slobodan bez odštete!

FOTO: db

Sportsku javnost poprilično je uzburkala informacija o tome da je Rene Šarić, mladi Cibalijin veznjak, u zimskom mercatu pristupio Rudešu te da je vinkovački drugoligaš od zagrebačkog drugoligaša kao obeštećenje u tom transferu dobio tri aluminijska gola!? S mrežama, napominje se još. U svakom slučaju neobična transakcija o kojoj je Cibalijin sportski direktor u novinarski notes izdiktirao sljedeće:

Istina je da je Šariću za na ljeto isticao ugovor nakon čega je on slobodan igrač te Cibalia za njega više ne bi dobila nikakvu odštetu. Na početku zimskog prijelaznog roka je zajedno sa svojim roditeljem i menadžerom tražio slobodne papire bez ikakve odštete. Možda je to nekad u Cibaliji bila praksa, ali se sada to više tako ne radi. Ne može igrač pod ugovorom na kojeg klub računa tek tako doći, zatražiti slobodne papire i dobiti ih bez plaćanja odštete klubu. Da sada ne ulazim u detalje te priče koja je jako dugo trajala i nije bila nimalo ugodna, uspjeli smo pronaći rješenje kojim Cibalia nije ostala oštećena, a Rene je prešao u klub u koji je želio i koji ga je želio. Kako NK Rudeš nije bio zainteresiran za plaćanje odštete, menadžer je preuzeo na sebe tu obvezu u obliku spomenutih golova čija je vrijednost oko 45.000 kuna i čija je nabavka svakako bila prvi vrhu liste prioriteta omladinske škole HNK Cibalia. Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest mjeseci ima slobodne papire. Dobili smo situaciju u kojoj su svi zadovoljni. Osim možda menadžera – kaže Cibalijin sportski direktor Krešimir Tomić

Samo malo, nije li Mate Bajić ove zime, iako pod ugovorom, napustio klub bez odštete i aterirao u nedaleko Bijelo Brdo…?

Angažman Mate Bajića u klubu iz više aspekata, a ne samo igračkog, nije bio zadovoljavajući. Unatoč kontinuiranom poticanju nije bilo promjena što je rezultiralo odlukom kluba da se suradnja s dotičnim igračem ne nastavi jer je postala besmislena. Jednostavno, procijenjeno je kako je za klub najbolje da igrač ode pa čak i bez odštete. Doduše, odrekao se preostalih plaća što je već samo po sebi u toj situaciji bila dobra odšteta. Dakle, svaka situacija ima svoje specifičnosti, a interes kluba je ispred svega.

Ove zime klub je napustio i kapetan Ivan Baraban, prešao je u Jarun. Osjeća li Cibalijin direktor s prefiksom ”sportski” želju i potrebu demistificirati njegov odlazak…?

S Barabanom nismo imali ugovor, ali smo imali dogovor koji je glasio otprilike ovako; ako dođe neka ponuda koja će ga zadovoljiti, nećemo mu praviti probleme oko odlaska. Ponuda Jaruna bila je takva da ju Cibalia nije mogla pratiti, nismo nažalost mogli biti ni blizu. Podsjećam, Baraban je obiteljski čovjek, otac je troje djece i nismo ga željeli onemogućiti da potkraj karijere zaradi još poneku kunu.

Krešimir Tomić na kraju:

Daleko od toga da je situacija u klubu bajna. Ali, iznenađujuće sve je bolja i bolja tako da nema govora o krahu, kako sam negdje pročitao. Iako bi neki dušebrižnici takav scenarij rado gledali.