Krešimir Tomić: Žao mi je Bajića, nemam komentar na njegov istup

Mate Bajić jučerašnjim je medijskim istupom na portalu Vinkulja.hr poprilično zaintrigirao vinkovačku, pa i širu sportsku javnost. Kako je pro et contra jedan od temeljnih postulata novinarstva, tako smo u potrazi za reakcijom klupskih struktura otipkali broj Cibalijinog sportskog direktora Krešimira Tomića. Pitanja su se rojila, nametala sama od sebe, no prije nego smo uspjeli plasirati prvi upit, sportski direktor nas je preduhitrio:

– Nemam komentar na istup Mate Bajića. Žao mi ga je.

I to je to od sportskog direktora na ovu vruću temu koja je uzburkala bosutske vode. Šteta, bilo bi zanimljivo čuti i drugu stranu priče. No, donekle valja ipak razumjeti ovakvu reakciju u predvečerje važne subotnje utakmice protiv sinjskog Junaka u kojoj je ulog golem, jer donosi potencijalni mir u kući tijekom božićno-novogodišnjih blagdana.

– S nova tri boda dobacili bismo do ukupno 24, san snova. Da nam je to netko ponudio nakon prva tri-četiri kola, objeručke bismo prihvatili. Idemo još ovo odraditi kako treba, bit će vremena za analize, pitanja i potpitanja – dodao je Cibalijin sportski direktor.

Cibalia će na Junaka bez Karabatića koji je u prošlom kolu protiv Osijeka II (0:0) spojio treći žuti karton. Njega će u zadnjoj obrambenoj liniji zamijeniti Oršolić, povratnik u udarnih jedanaest. Prema pretposljednjem treningu, odrađenom na igralištu NK Borinci u Jarmini, nazire se još jedna kadrovska promjena u odnosu na prošlonedjeljni mali slavonski derbi; Jajalo će možda na klupu, a Diyoke u manevarsku središnjicu. Pa bi trener Petar Tomić u subotu u 13 sati na travnjak u posljednjem ovogodišnjem dvoboju mogao poslati sljedećih 11: SlukićIšasegi, Oršolić, Stanić, CiprićBaltić, DiyokeBaraban, Šarić, JazvićPerićKomšić. Osim ako današnji trening ne donese neku promjenu u trenerovoj koncepcijskoj bilježnici.

No, osjećamo dužnost i potrebu otipkati još poneku rečenicu o Mati Bajiću. Šteta je za takvog igrača što u 25. godini razmišlja o prekidu ozbiljn(ij)e nogoloptačke karijere. Sigurni smo da je, impulsivan kakav već jest, jučerašnje verbalne rafale ispalio u afektu. I da će bar još jednom dobro promisliti prije nego što kopačke baci na tavan. I da će upamtiti sljedeću rečenicu: ne odlučuj kad si ljutit, ne obećavaj kad si sretan!

Boljeg povučenog napadača, tzv. polušpice, tvrdimo to utvarajući si kako smo vrlo solidni poznavatelji nogometnih prilika, u drugoligaškoj konkurenciji – nema! Prodoran, okomit, izdržljiv u dvobojima, zna i može zabiti, nezgodan za svakog čuvara i suparnika, sije opasnost kojoj je teško odoljeti. Samo kad bi još mogao malo zauzdati temperament koji ponekad iskoči iz okvira…

Inače, njegov jučerašnji istup bio je vjerodostojno prenesen na stranicama ovoga portala. Od prvog do zadnjeg slova i zareza. Ništa dodano, čak ponešto i oduzeto. Glavni protagonist i autor teksta to najbolje znaju. Autor teksta zna i to da je rečenica kao metak; ispališ i nema natrag! Naučio je to, uvjereni smo, sada i Bajić. Bit će mu to korisna spoznaja ukoliko se doista odluči za karijeru profesionalnog vojnika o kojoj razmišlja. Nadamo se ipak da će još jednom preispitati vlastitu odluku, ima on još dosta toga ponuditi u ozbiljnom nogometu. Za selo ima još o-ho-ho vremena…

FOTO: db