KRIKET KLUB KHILARI Planetarno popularni sport odnedavno i u Starim Jankovcima, na Gatini!

Kriket je sport vrlo sličan bejzbolu u kojem se loptica udara palicom ili batom, igra se na većem travnjaku s ucrtanim poljem, bez vremenskog ograničenja. Najpopularniji je u zemljama bivšeg Britanskog Carstva i zemljama Commonwealtha, a igra se i u – Starim Jankovcima! Pod okriljem Kriket kluba Khilari

– Ideja o pokretanju Kriket kluba Khilari i promoviranju kriketa, zanimljive i druge najpopularnije igre na svijetu nakon nogometa, ali i nepoznate u našim krajevima, pokrenuta je tijekom 2021. godine. Uz podršku Hrvatskog kriket saveza i Općine Stari Jankovci ista je realizirana i 14. prosinca 2021. godine održana je osnivačka skupštinagovori nam Josipa Anwar, predsjednica KK Khilari.

Khilari? Demistificirajmo…

– Khilari u prijevodu znači igrač – dodaje predsjednica Anwar, uz koju su u radu kluba angažirani i dopredsjednik Riaz Anwar te tajnik Danijel Sofrenović (posrijedi su, inače, i licencirani suci i treneri za kriket!), naglašavajući kako je primarni cilj djelovanja u početku bio promocija ovog sporta među djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Počeli smo okupljanjem zainteresirane djece iz Starih Jankovaca i šire okolice, čiji se broj u kratkom roku brzo povećao. Treninzi su besplatni i intenzivno se održavaju u večernjim satima na pomoćnom stadionu NK HAŠK Sokol Stari Jankovci, a sva potrebna oprema je osigurana. Okupljamo i zainteresirane za timove u kategoriji odraslih, a najveća podrška dolazi od Hrvatskog kriket saveza. KK Khilari jedini je kriket klub od Zagreba do krajnjeg istoka Hrvatske i nadamo se kako ćemo svojim radom promovirati ovaj sport u našoj županiji, ali i na području cijele Slavonije.

KK Khilari, inače, četvrti je kriket klub u Hrvatskoj. Prethodno su osnovani još u Splitu, Zagrebu i na Visu, svojevrsnoj kolijevci kriketa u Hrvatskoj, na kojem su kriket prije 200-tinjak godina (za)igrali engleski vojnici.

– Pozivamo sve zainteresirane da nas kontaktiraju na broj telefona 091/389-99-98 i priključe se timovima svih dobnih skupina, od djece i mladih do odraslih. Već sada možemo najaviti niz brojnih aktivnosti, poput sudjelovanja na dvodnevnom turniru u Zagrebu u kolovozuzaključno napominje predsjednica KK Khilari Josipa Anwar, ujedno i prva žena sutkinja i trenerica kriketa te prva žena u Odboru Hrvatskog kriket saveza.