Kristian Šoštar, trener Aurelije, uoči juniorskog finala play-offa 2. HMNL Istok protiv Osijeka: Izostanci su tek nevješt alibi!

U subotu u 18 sati na parketu sportske dvorane vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca krenut će lopta s centra u finalu doigravanja Druge HMNL Istok za juniore. Na programu je samo jedna utakmica, Aurelia je domaćin Osijeku. Riječ je o nominalno dvije najbolje juniorske momčadi drugoligaškog futsal istoka. Brojevi ne lažu…

– Osnovni dio natjecanja mi smo završili prvi s učinkom od deset pobjeda i jednim remijem, drugoplasirani Osijek je također ostao neporažen, ali uz dvije pobjede manje i dva remija više – naglašava Kristian Šoštar, trener Aurelijinih juniora koji su jedina dva ovosezonska boda u osnovnom dijelu natjecanja prosuli upravo na gostovanju kod Osijeka odigravši u pravoj maloj golijadi neodlučenih 5:5.

– U finalu ne treba očekivati vatromet golova. Pretpostavka je da će oni neće ići otvorenog garda, strpljivo će čekati i tražiti pukotinu u našem presing nastupu. Očekujem šahovsku partiju i našu pobjedu, naravno – dodaje Šoštar.

Aurelia ove subote neće kompletna jurišati na Osječane, no mladi trener Žutih zbog te spoznaje ne kuka, a kamoli poseže za alibijem zbog nekoliko važnih izostanaka.

– Ozlijeđen je kapetan Pedić, Ferbežar je bolestan, Cvitković u izolaciji, a Pest-Mundvajl načet, stoga i upitan za nastup. Izostanci su tek nevješt alibi, to ne priznajem. Igrat će oni koji su spremni, od svih očekujem maksimum i bude li tako, pobjeda nam neće izmaknuti.

Inače, oba finalista stječu pravo sudjelovanja na završnom turniru osam najboljih juniorskih momčadi Hrvatske.

– Neovisno o tome, nećemo se zadovoljiti ulaskom u finale, odnosno plasmanom na završni turnir. Imamo veliki sportski motiv, želimo biti prvi, najbolji u regiji. A osim toga, kao prvaci istočne regije na završnici bismo trebali igrati u nominalno lakšoj skupini – dodaje Šostar.

U svakom slučaju, subotnji ogled između Aurelije i Osijeka (koji je u polufinalu bio bolji od Slatine, gostujući poraz 2:5 i domaća pobjeda 5:0) trebao bi biti vrlo intrigantan. Šteta što gledatelja neće biti zbog aktualnih epidemioloških mjera, no za sve zainteresirane osiguran je prijenos uživo na Aurelijinoj Facebook stranici.