Kristijan Anđelić i Ana Martinović pobjednici utrke Orion

Sportska Udruga FCT Vinkovci nakon prošlomjesečnog Orient Expressa, 10-kilometarske atletske utrke vinkovačkim ulicama, uspješno je organizirala i upola kraću utrku službenog naziva Orion.

– Bilo je prijavljeno 157 sudionika, uglavnom su se svi i našli na startu. Sve je prošlo OK, pribojavali smo se kiše koja je bila najavljena, no srećom vremenska prognoza nije se obistinila – rekao je Hrvoje Klarić, odgovorna osoba u Udruzi FCT.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Kristijan Anđelić, član vukovarskog AK Maraton, ali i aktivni član Udruge FCT, koji je 5-kilometarsku dionicu istrčao za točno 18 minuta. Dvije sekunde kasnije kroz ciljnu ravninu prošao je drugoplasirani Luka Gjajić iz Kutjeva, treći je bio Hrvoje Sabljić (Zagreb) s nešto manje od minute lošijim rezultatom u odnosu na Anđelićev…

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ana Martinović (Otok) s vremenom 21:22, pola minute lošiji rezultat imala je drugoplasirana Ela Đelatović (Đakovo), 3. mjesto pripalo je Vinkovčanki Niki Markić, itd.

Inače, Orion i Orient Expressa dvije su od tri planirane utrke koju Udruga FCT kani organizirati ovoga proljeća. Za 8. svibnja planirano je održavanje Valens Victoriusa, utrke s preprekama.