Kristijan Anđelić, pobjednik Oriona: Želim da se mnogo mladih, pa i moj nasljednik Luka, bave trčanjem

PIŠE: Matej Delaš

Kristijan Anđelić pobjednik je jučerašnje utrke Orion na pet kilometara koju je organizirala udruga FCT Vinkovci, ali i ugodan sugovornik. Inače, Kristijan je 36-godišnji Retkovčanin, po struci ekonomist te je u srednjoj školi, zajedno s još nekolicinom kolega iz škole, osvajao medalje za Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca. Naravno, najprije su nas zanimali dojmovi nakon još jednoga uspjeha.

– Prvo želim reći da je udruga FCT odradila odličan organizacijski posao. Sve je bilo na visokoj razini, bilo je lijepo trčati vinkovačkim ulicama dok su nas svi bodrili uz cestu. Meni su se baš posložile karte, istrčao sam svoju najbolju utrku i osvojio prvo mjesto u drugoj od triju ovogodišnjih utrka koje će iznjedriti konačnoga pobjednika. Konkurencija je bila jaka, moram i to reći – govori nam Kristijan nakon utrke koja mu nije, naravno, prva u životu.

Na prošlogodišnjoj je trilogiji osvojio prva mjesta u utrkama Orient express (10 kilometara) i Valens Victorius (3,5 kilometra) te je ovom pobjedom, ako se može govoriti o skupljanju pojedinačnih pobjeda unutar cijeloga natjecanja, popunio svoju vinkovačku zlatnu kolekciju. Osim što se može govoriti o tome što je osvajao za vrijeme obrazovanja, treba zapisati i ono što je aktualno, a to su njegova aktivnost u Retkovcima i očekivanja od nasljednika Luke koji je istrčao Orion.

– Snažna konkurencija potiče te da budeš još bolji, a ja sam ponosan na svoga sina Luku koji je s 11 godina istrčao 5 kilometara Oriona za 25 minuta. To je fenomenalan rezultat, a naravno da pohvalu zaslužuju svi sudionici. Kaže se da jabuka ne pada daleko od stabla pa vjerujem da će se i moj nasljednik nastaviti baviti zdravim životom i trčati, za to se očito ne moram brinuti – za kraj nam govori Kristijan.

U Retkovcima je aktivan u Retkovačkome amaterskom klubu (RAK) te je uspio potaknuti mnogo mladih da se počnu baviti trčanjem i zdravim životom. Sudjelovat će i na trećoj utrci 8. svibnja, odnosno na utrci Valens Victorius na Sopotu, nakon čega će biti proglašen konačni pobjednik ovogodišnje vinkovačke atletske trilogije u organizaciji udruge FCT Vinkovci.