Kristijan Rohalj (VPK) doplivao do četiri zlata i bronce na Dunav kupu u Vukovaru

Kadeti, mlađi kadeti i početnici Vinkovačkog plivačkog kluba, njih 23-oje, sudjelovali su na Dunav kupu održanom na vukovarskom plivalištu, u organizaciji PK Dunav.

U izuzetnoj konkurenciji – 176 plivač(ic)a iz Vukovara, Slavonskog Broda, Virovitice, Osijeka i Siska – članovi VPK ostvarili su zapažene rezultate. Najzapaženiji, pak, bio je Kristijan Rohalja, osvajač četiri zlata u pojedinačnim utrkama te brončane u štafetnoj. Jakov Božić, pak, osvojio je pet pojedinačnih srebrnih odličja i također broncu u štafeti.

Nadalje, Bruno Ćorić osvojio je po dva zlata i srebra te jednu broncu, a na postolje su se penjali još i Jakov Svetić, Filip Japundžić, Frane Marinčić, Toni Schweizer, Pia Bilušić i Bruna Klepo, svi brončani! Ekipu je vodio trener Zvonimir Pinter.

Dodajmo svemu i to da se u Čakovcu ovoga vikenda u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza Regionalni razvojni kamp na kojem VPK predstavljaju: Nika Cajner, Tomo Petrinić, Gabriel Petričević, Marko Polešćuk, Fran Budimir i Jurica Dragun te trener Josip Gajčević kao pomoćnik koordinatora kampa.