Krpan: Čak ni kao plemenska zajednica ne bismo propadali kao sada dok nas ovaj vodi

Ni Josip Krpan, vinkovački gradski vijećnik iz redova Domovinskog pokreta, ne gleda benevolentno na današnji istup gradonačelnika Ivana Bosančića.

– U posljednjih nekoliko dana Bosančić je samo potvrdio ono o čemu već dugo govorim, nedostojan je funkcije koju obnaša. Ovo s regresom je posebna priča, ne mogu doći k sebi od jutros. I dalje ne vidim koja je to žrtva koju je Bosančić podnio u ovoj elementarnoj katastrofi koja nas je pogodila, osim što se morao ranije vratiti s mora – smatra Krpan pa povlači zanimljivu paralelu:

– Zašto se nije ugledao na načelnika Starih Jankovaca Sudarevića koji se u korist unesrećenih odrekao mjesečne plaće i tako pokazao da čak i u HDZ-u ipak ima onih koji nisu cijepljeni od empatije? Ne, nego je uzeo radnicima regres i još se nepametno na sva usta o tome hvalio. Zbunjen sam njegovim postupcima, čovjek je potpuno izgubio kompas. Njemu su ovih dana najvažniji samopromocija, roštiljada, koncerti i glamur. Jedino u čemu nije zakazao jest ulizivanje Plenkoviću zbog kojega je sve živo dignuo na noge kako bi se prije njegova dolaska u Vinkovce uredio središnji park. O naslikavanju s AP-om da i ne govorim. Jedan uništava državu, drugi Vinkovce!

Od Krpana smo na kraju čuli i ovo:

– Vjerujte mi, pristao bih na to da Vinkovci postanu svjetski presedan i da četiri godine funkcioniramo bez gradonačelnika i gradske uprave. Onako, kao plemenska zajednica. Siguran sam da, u najmanju ruku, grad ne bi propadao kao što trenutno propada. Bilo bi nam bolje nego da nas ovaj vodi. Urušavamo se u svakom smislu.