Krpan (DP): Nisam ni pozvan na kavu kod Bosančića, niti bih otišao da sam pozvan. Nisam ni trgovac, a razmišljam vlastitom glavom…

Josip Krpan (u sredini), FOTO: db

Josip Krpan, gimnazijski profesor fizike i uspješni atletski trener, od danas je i vinkovački gradski vijećnik iz redova Domovinskog pokreta. Prijepodne je prisegnuo na tu dužnost, a popodne se javio portalu Vinkulja.hr kako bi demantirao navode opozicijskog kolege Gorana Kajkića iz Živog zida:

– Nisam pio kavu danas u uredu gradonačelnika Bosančića. Nisam ni pozvan na tu kavu. A i da sam pozvan, ne bih otišao – kaže vijećnik Krpan koji je na današnjoj sjednici glasao protiv izbora Gorana Kajkića na dužnost opozicijskog potpredsjednika Gradskog vijeća, ali i protiv izbora Tomislava Miličevića na dužnost pozicijskog potpredsjednika Gradskog vijeća.

– To je moje demokratsko i vijećničko pravo. Nisam u Gradskom vijeću da bih mislio tuđom glavom, imam vlastitu. I nisam u Gradskom vijeću ni iz kakvog osobnog materijalnog interesa. Imam posao, stan, materijalno zbrinutog sina i unuku. I nisam nikakav trgovac. Niti su vijećnici Domovinskog pokreta trgovačko društvo. Ako Kajkić doista smatra tako, mora to i obrazložiti – zaključuje Krpan.