Krpan (DP): Problema napretek, a Gradsko vijeće sastalo se tek jednom u četiri mjeseca!

Josip Krpan, predsjednik vinkovačke podružnice Domovinskog pokreta, tvrdi:

– Nastavlja se nerad vladajuće strukture u gradu. Listopad je još jedan mjesec praznog hoda u kojem nije održana sjednica Gradskog vijeća. Od lipnja do danas sastali smo se samo u rujnu, srpanjsku sjednicu ne računam jer je bila svečanog, tj. revijalnog, karaktera povodom Dana Grada Vinkovaca i na njoj nismo ni o čemu raspravljali. Sjetite se, na Vinkulji sam još proljetos uputio primjedbu na nerad vinkovačke gradske strukture predvođene gradonačelnikom Ivanom Bosančićem koji živi kao Pale sam na svijetu. Oko njega sve je lijepo, svi ga vole i uživaju u njegovoj genijalnosti – naglašava Krpan pa nastavlja s kritikama na račun vladajućih i posebno gradonačelnika.  

– Bosančić je operiran od empatije. Naše okruženje bori se s afričkom svinjskom kugom, pogodila su nas i dva srpanjska olujna nevremena, bilo je problema i oko organizacije Vinkovačkih jeseni, pa i s našim navijačima koji su završili u zatvorima. A naš gradonačelnik nigdje se nije oglasio, a kamoli štogod konkretno poduzeo. 

Krpan naglas pita:

– Čemu zatvoreni dio tržnice ako nema tko prodavati ? Tim ljudima treba pomoći. Ali ne debatama npo mjesnim odborima koje je obilazio sa svojom svitom uglavnom mlateći praznu slamu praveći se kako ga zanimaju problemi građana. Na neke probleme Domovinski pokret skrenuo je pažnju još prije dvije i pol godine poput, primjerice, ulice prema Dilju ili igrališta i ceste na Borincima. Nadalje, pitanje nadvožnjaka koji nije pušten u promet i dalje je aktualno, a već nekoliko godina je u izgradnji. Zatim problem željezničkog prijelaza Dilj – Novo Selo koje Grad Vinkovci ne zna ili ne može riješiti. Pa onda Lokosi koji nisu riješeni, iako sam na sjednici Gradskog vijeća u nekoliko navrata potencirao to pitanje. Problema je napretek, a gradski vijećnici u četiri mjeseca praktički su se sastali samo jednom. Zašto nije sazvana tematska sjednica vezana uz uhićenja naših Ultrasa u Osijeku? Moramo voditi računa o našim sugrađanima. O četničkim pjesmama i grafitima u Mirkovcima da i ne govorim…

Inače, sjednica Gradskog vijeća sazvana je za petak, 3. studenog.

– Do kraja aktualne kalendarske godine imat ćemo dvije sjednice. Premalo za rješavanje nagomilanih problema. Postalo je već uobičajeno da se sjednice prorijede čim zagusti i tako sve dok problemi ne odu u zastaru. Bilo je tako i kad su se pojavili problemi s neopravdanim poskupljenjem vode u Vinkovcima. Za kraj pitanje Bosančiću; kome ste Vi gradonačelnik? I za koga praznite Vinkovce?