Kurtušić: Zna li Kerić koliko Cibalia duguje Poletu? Za hotel imaju, a za prijevoz nemaju…

Mijat Kurtušić FOTO: db

Cibalijina ekspedicija stigla je u Kaštel Štafilić. Ondje će prenoćiti, pa sutra u Dugopolju odigrati utakmicu 11. kola SuperSport Prve nogometne lige. Utakmica je to o kojoj trener Andrej Kerić u najavi nije želio govoriti. Fokusirao se na logističke uvjete, odnosno minibus u kojem su igrači i stručni stožer bili “stisnuti k’o sardine”. Ironično je pritom Kerić “zahvalio tvrtki Polet i svima ostalima što imaju obzira prema Cibaliji”.

Diktafon smo stoga ponudili direktoru Poleta. Riječ ima Mijat Kurtušić:

– Kao prvo, riječ je o klimatiziranom vozilu s 32 sjedeća mjesta, kožnim sjedalima. Bolje da šute…

Minibus s kojim su nogometaši Cibalije otputovali u Dalmaciju

Kurtušić, međutim, nije šutio:

– Ne znam što Keriću nije jasno. Neka plate na vrijeme. Zna li koliko Cibalia ima duga prema Poletu? Preko dva milijuna kuna! S tim da nije plaćen ni dug iz predstečajne nagodbe od prije desetak godina. Mislim, o čemu pričamo…

Sugovornik je nastavio:

– Zašto se Kerić nije obratio predsjednici kluba? Ili gradonačelniku? Pa, ako Polet nije izlazio u susret Cibaliji, nije nitko! Zbog Cibalije sam skidao autobuse s komercijalnih turističkih linija. Dakle, otkazujem vožnje onima koji plaćaju kako bih izišao u susret onima koji ne plaćaju. A u firmi imam 131 čovjeka kojem moram osigurati plaću!

I to nije sve…

– Prije nekoliko tjedana Cibalijini juniori i prva momčad isti dan su igrali u Zagrebu. I pritom su odbili putovati zajedno, komfornim autobusom s 52 sjedeća mjesta. Je l’ postoji ikakvo razumno obrazloženje? Kako mogu platiti smještaj u hotelu, a ne mogu platiti prijevoz?

Kurtušić, inače nekoć i predsjednik Cibalije, na kraju poručuje:

– Želim Cibaliji dobar rezultat sutra u Dugopolju. Nadam se da će ga i ostvariti. Isto tako se nadam da nitko neće posegnuti za alibijem o autobusu ukoliko utakmica ne završi sukladno našim nadama i željama.