Kuterovac: ŽNS-VS podržava kandidaturu Marijana Kustića za predsjednika HNS-a!

Marijan Kustić kandidat je Nogometnog saveza Ličko-senjske županije za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, ali vrlo vjerojatno i jedini kandidat za dužnost predsjednika krovne organizacije hrvatskog nogometa. Kustićevu kandidaturu (doduše, zasad samo nominalno) je podržalo i svih preostalih 20 županijskih nogometnih saveza, a za njegovu službenu kandidaturu potrebno je – nakon nominacije matičnog saveza – podrška još barem šest županijskih saveza. Hoće li ju dobiti i od ŽNS vukovarsko-srijemskog?

– Hoće. Na sastanku Izvršnog odbora ŽNS-VS odlučeno je kako će naš savez podržati kandidaturu Marijana Kustića u izboru za novog predsjednika HNS-a. Odluku smo ovjerili kod javnog bilježnika i poslali u HNS – rekao je Josip Kuterovac, predsjednik ŽNS-VS.

Izborna skupština HNS-a – na kojoj će izaslanici ŽNS-VS biti Darko Matanić i Zlatko Vrančić – bit će održana 29. srpnja u Zagrebu. Kako smo u uvodu već notirali, sve ukazuje na to da Kustić, aktualni izvršni direktor HNS-a i predsjednik NS Ličko-senjske županije, na njoj neće imati protukandidata. Naime, aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je na toj dužnosti punih devet godina, nije uspio pronaći bazu (Zagrebački nogometni savez pokazao mu je palac dolje!) koja će ga predložiti kao kandidata za novi mandat, a čini se da mu je i visoka politika okrenula leđa. Tj. da ima svog kandidata, (HDZ-ovca) Kustića. Dobro obaviješteni izvor informirao je o tome da je Šuker tražio potporu čak i od Andreja Plenkovića, no više je nego jasno kako ju nije dobio. Pa će Kustić tako 29. srpnja – gotovo je sigurno – pucati penal bez golmana!